GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Τσαυτάρη στη Μυτιλήνη

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλ...


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, θα βρίσκεται αύριο, Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου στη Μυτιλήνη.
Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Τσαυτάρης:
Θα παρευρεθεί στην έναρξη λειτουργίας του 3ου Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Ελαιολάδου, το οποίο οργανώθηκε και στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστηριακά κτίριο του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Λέσβου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, φορέα του ΥπΑΑΤ.

Τα άλλα δύο εθνικά εργαστήρια έχουν τεθεί σε λειτουργία πρόσφατα από τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη, στα Χανιά και στην Καλαμάτα. Τα Εργαστήρια Ελέγχου Ποιότητας Ελαιολάδου, διεξάγουν δοκιμές, μετρήσεις και διακριβώσεις σε ελαιόλαδο με συγκεκριμένες πρότυπες μεθόδους με σκοπό την παροχή πιστοποιημένων αναλύσεων όλων των παραμέτρων της ποιότητας του ελαιολάδου.

Η λειτουργία του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Ελαιολάδου στη Λέσβο, θα αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για το νησί, αλλά και για όλη την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, καθώς θα εξασφαλίσει ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο σύστημα ελέγχου του ελληνικού ελαιολάδου που θα το καταστήσει ανταγωνιστικό στις διεθνείς αγορές.

Αξίζει να τονιστεί ότι η λειτουργία και πιστοποίηση των τριών εργαστηρίων σε Χανιά, Καλαμάτα και Λέσβο αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια υποστήριξης της εξαιρετικής ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, της υποστήριξης της εξωστρέφειας και των εξαγωγών που αποτελούν πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στο γεωργικό τομέα.

Επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Λέσβου και μονάδες παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ θα συναντηθεί με στελέχη της Ένωσης και θα τους ενημερώσει για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.

Παράλληλα, ο κ. Τσαυτάρης θα επισκεφθεί και το Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά - το πρώτο Μουσείο που αποτυπώνει την παραγωγή ενός σημαντικού γεωργικού προϊόντος, όπως το ελαιόλαδο.

Τέλος, θα συμμετέχει στην Ημερίδα «Προώθηση παραγωγής και εμπορίας του ελαιολάδου από τη Λέσβο».

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα βελτίωσης ελαιοκομικών προϊόντων και εμπορίας τους. Η εκδήλωση που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λέσβου και άλλους φορείς και διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ελληνο-γερμανικού δικτύου «Περιφερειών, Πόλεων, Ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση