GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Μεξικανοί είναι οι πιο παχύσαρκοι άνθρωποι του κόσμου!

Το Μεξικό κατακτά την θλιβερή πρωτιά του πιο παχύσαρκου έθνους παγκοσμίως, εκτοπίζοντας ακόμη και τις ΗΠΑ! Όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο...

Το Μεξικό κατακτά την θλιβερή πρωτιά του πιο παχύσαρκου έθνους παγκοσμίως, εκτοπίζοντας ακόμη και τις ΗΠΑ!
Όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό ” The Economist”, το 1/4 των ανδρών και το 1/3 των γυναικών στο Μεξικό είναι υπέρβαροι, ενώ οι Μεξικανοί καταναλώνουν Coca Cola σε ποσότητες μεγαλύτερες από ότι στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 49 ετών έχουν πάρει αρκετό βάρος με αποτέλεσμα η περίμετρος της μέσης τους να είναι κατά 10 εκατοστά πάνω από το κανονικό (91,9 εκατοστά), σύμφωνα με την Μεξικανική Ένωση για τον Διαβήτη.

Εξαιτίας της υπερκατανάλωσης φαγητού αλλά και του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, 10 εκατομμύρια Μεξικανοί, δηλαδή το 1/6 του ενήλικου πληθυσμού, πάσχουν από διαβήτη, ωστόσο σε αυτό συμβάλλει και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Το Μεξικό βρίσκεται έκτο στη λίστα με τα περισσότερα κρούσματα διαβήτη παγκοσμίως. Ο διαβήτης είναι μία από τις δύο κύριες αιτίες θνησιμότητας στη χώρα, με πρώτη τις καρδιοπάθειες . Η ασθένεια αυτή, σύμφωνα με τη Μεξικανικό Διαβητολογικό Ινστιτούτο σκοτώνει 70 χιλιάδες ανθρώπους ετησίως.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει “φόρο”, επτά στα δέκα ποτά που πωλούνται είναι αναψυκτικά και μάλιστα οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί κατά 2 % από πέρυσι, σύμφωνα με την μεξικάνικη εφημερίδα “Reforma”.

Μάλιστα τα καταστήματα ένδυσης προσαρμόζονται στη νέα τάση προωθώντας στην αγορά ρούχα όλο και πιο φαρδιά. ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση