GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάσημες ρήσεις της Θάτσερ ...

Δέκα χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε πει: "Θα περάσουν πολλά χρόνια - όχι στον καιρό μου π...


Δέκα χρόνια πριν γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε πει: "Θα περάσουν πολλά χρόνια - όχι στον καιρό μου πάντως - πριν δούμε...

γυναίκα πρωθυπουργό της Βρετανίας."

Είχε πει και άλλα, πολλά εκ των οποίων έμειναν στην ιστορία:

- Δεν πρέπει να λες ψέματα. Κάπου - κάπου όμως, πρέπει να είσαι διφορούμενος.

- Θυμήσου μια μέρα στο τέλος της οποίας ήσουν πολύ ικανοποιημένος. Δεν ήταν μια μέρα που ξάπλωνες από εδώ κι από εκεί, χωρίς να κάνεις τίποτα, αλλά μια μέρα που είχες να κάνεις τα πάντα και τα έβγαλες πέρα.

- Το να είσαι ισχυρός είναι σαν να είσαι κυρία. Αν πρέπει να δηλώσεις ότι είσαι, δεν είσαι.

- Εάν δίνεις προσοχή στην κοινή γνώμη και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τότε δεν κυβερνάς, αλλά υπακούς.

- Είμαι εξαιρετικά υπομονετική, με την προϋπόθεση ότι στο τέλος θα περάσει το δικό μου.

- Αν θέλεις να είσαι αρεστός, είσαι έτοιμος να συμβιβάζεσαι με οτιδήποτε, οποτεδήποτε και έτσι δεν θα καταφέρεις τίποτε.

- Με συναρπάζει το γεγονός ότι τα πράγματα που έμαθα σε μια μικρή πόλη, σε ένα ταπεινό σπίτι, ήταν εκείνα τα πράγματα που, πιστεύω, κέρδισαν τις εκλογές.

- Δεν ξέρω κανέναν που να έχει φτάσει στην κορυφή χωρίς πολλή δουλειά. Αυτή είναι η συνταγή. Δεν θα σε οδηγήσει πάντα στην κορυφή, αλλά θα σε φέρει αρκετά κοντά.

- Κανείς δεν θα θυμόταν τον Καλό Σαμαρείτη αν είχε μόνο καλές προθέσεις: είχε επίσης και χρήματα.

iliaoikonomia.gr

1 σχόλιο

  1. Αν την ρωτούσαν όμως σχετικά με άλλα πράγματα.... http://www.mathaba.net/news/?x=632792 πιθανώς και να διατηρούσε μια -σίγουρα- ένοχη σιωπή.

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση