GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η κρουαζιέρα, τομέας σημαντικός για την εθνική οικονομία"

Για δυναμικά αποτελέσματα στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, έκανε λόγο...

Για δυναμικά αποτελέσματα στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, έκανε λόγο το πρωί... ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος συνοδευόμενος από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, επισκέφθηκε το αμερικανικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιο Norwegian Spirit, με σημαία Μπαχάμες, που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά.

«Η κρουαζιέρα είναι ένας τομέας ιδιαίτερα σημαντικός για την εθνική οικονομία, με διπλό κέρδος, καθώς έχουμε παράλληλα τουριστική και ναυτιλιακή δραστηριότητα» υπογράμμισε ο υπουργός και τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία για τη χώρα, είναι οι περισσότερες αφίξεις στη στεριά, που περνούν μέσα από ανταγωνιστικές υποδομές και ποιότητα εξυπηρέτησης.

Υπάρχει ήδη, μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για την Ελλάδα και κυρίως για τα ελληνικά λιμάνια, δήλωσε ο κ. Μουσουρούλης και πρόσθεσε ότι ο νέος νόμος του υπουργείου για την κρουαζιέρα, δίνει το δικαίωμα επιβίβασης και από ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης, με ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κάλεσε τις διοικήσεις των λιμανιών να προσέξουν την ανταγωνιστικότητα των λιμενικών τελών και τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Αναφερόμενος στους Έλληνες ναυτικούς, είπε ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά εργασίας, προσθέτοντας ότι στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο απασχολούνται σε θέσεις κλειδιά, τρεις Έλληνες, ο ύπαρχος, ο πρώτος μηχανικός και ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος.

Ο επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Τσιαδής δήλωσε, από την πλευρά του, ότι με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχουν ήδη εκδοθεί κατάλληλες οδηγίες προς όλες τις λιμενικές αρχές της χώρας να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας και να παρέχονται κάθε είδους διευκολύνσεις στην αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών.

Ο κ. Τσιαδής είπε ότι γι' αυτό τον λόγο έχει προβλεφθεί σχετικός αριθμός ανδρών σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς «θέλουμε, η φετινή χρονιά να είναι για τους επισκέπτες όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ασφαλής».

«Η σεζόν ξεκίνησε αρκετά καλά, καθώς οι προβλέψεις από τις κρατήσεις είναι σε ικανοποιητικά καλά επίπεδα» δήλωσε ο ναυτιλιακός πράκτορας Μιχάλης Νομικός και είπε ότι φέτος θα υπάρχει αύξηση 15- 20% σε σύγκριση με πέρυσι, που είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρόσθεσε, επίσης, ότι βάσει των προγραμμάτων των εταιρειών για το 2013 και το 2014, τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας θα αποτελέσουν πόλο έλξης.

Ο ύπαρχος του κρουαζιερόπλοιου Δημήτρης Καρδασιλάρης, αφού ξενάγησε τον υπουργό και τους δημοσιογράφους στο Norwegian Spirit, είπε ότι το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Norwegian Cruise Line, με βάση το Μαϊάμι. Πρόσθεσε ότι το Norwegian Spirit, που είναι 13 ετών, θα έρχεται στον Πειραιά και τη Μύκονο κάθε 15 ημέρες, με 2.000 επιβάτες και 900 άτομα πλήρωμα. Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 74.000 τόνοι και θεωρείται από τα μεσαία μεγέθους κρουαζιερόπλοια, καθώς τα καινούργια που χτίζονται από την NCL είναι γύρω στους 140.000 τόνους. nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση