GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΚΚΕ αλλάζει, μείνει ή φύγει η Παπαρήγα

Εν μέσω έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, φημών και συντροφικών μαχαιρωμάτων ξεκινά το σενέδριο του ΚΚΕ, από το οποίο αναμένεται να ...

Εν μέσω έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, φημών και συντροφικών μαχαιρωμάτων ξεκινά το σενέδριο του ΚΚΕ, από το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει νέος...
κύκλος εκ βάθρων ανακατάξεων στο κόμμα. Όποια κι αν είναι η εξέλιξη του συνεδρία, ακόμα και αν παραμείνει στη θέση της η Αλέκα Παπαρήγα η επόμενη μέρα για το ΚΚΕ δεν θα είναι ίδια.

Το ΚΚΕ φαίνεται διχασμένο μπροστά στο ρίσκο για το άνοιγμα στην κοινωνία και σε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση ή στην επιμονή στο σταλινικό μοντέλο του κλειστού οργανισμού με τις απαρχειωμένες απόψεις.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει φήμες και πληροφορίες για δημιουργία εσωστερικής αντιπολίτευσης στο ΚΚΕ με προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης στην Κεντρική Επιτροπή από στελέχη που διαφωνούν με τους έως τώρα χειρισμούς και ζητούν νέα γραμμή και προσέγγιση.

Αν αυτά τα στελέχη ενισχυθούν τότε θα αλλάξει η υφή του κόμματος και η χρειά του κομματικού λόγου, αν όμως περιοριστούν, τότε θα οδηγηθούν στην έξοδο είτε σιωπηρά είτε με πάταγο.

Τελευταίο δημοσίευμα της Καθημερινής εαναφέρει τα σενάρια για αποχώρησης της Αλέκας Παπαρήγα από την ηγεσία, όπου βρίσκεται επί 22 χρόνια.

Η εκλογή νέου γραμματέα, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής από τη νέα Κεντρική Επιτροπή, που θα προκύψει από το συνέδριο του ΚΚΕ, που ξεκινά στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, με την εισήγηση της Αλέκας Παπαρήγα.

Επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή της, φέρονται οι κ. Δ. Κουτσούμπας, Γ. Μαρίνος και Ν. Σοφιανός.

sofokleousin.gr

1 σχόλιο

  1. Για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%.

    Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%.

    Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.
    Επιτίθενται στο ΚΚΕ με κάθε άλλο παρά σοβαρά επιχειρήματα (αφού δεν διαθέτουν τέτοια), επειδή φοβούνται τη στρατηγική του, στρατηγική θεμελιωμένη σε επιστημονικά δεδομένα, με βάση τα οποία τεκμηριώνεται ότι η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση