GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικολόπουλος: Η λεηλασία του αθλητισμού και των ομοσπονδιών έχει χρώμα και ονοματεπώνυμα!

 Όπως δεσμεύτηκε στην εκπομπή «Η Δίκη της Δευτέρας» στον ΣΚΑΙ» του Κ. Θωμαΐδη, ο συντονιστής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, Ανεξά...


 Όπως δεσμεύτηκε στην εκπομπή «Η Δίκη της Δευτέρας» στον ΣΚΑΙ» του Κ. Θωμαΐδη, ο συντονιστής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έτσι και έπραξε. Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς πέντε Υπουργούς και με κοινοποίηση στους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος κ.κ. Γρ. Πεπόνη & Σπ.Μουζακίτη, θέτοντας καίρια ερωτήματα για το «πώς έφθασε ο Ελληνικός Αθλητισμός στην σημερινή του παρακμιακή κατάσταση και δείχνοντας το δρόμο για το πώς θα αποκαλυφτούν και θα τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής αυτής.»

Χαρακτηριστικά ο τ. Υφυπουργός με δηλώσεις που συνόδευαν την γεμάτη «καυτά» στοιχεία του, όπου μεταξύ άλλων τονίζει:

«Όπως όλοι γνωρίζουν, το σύστημα ΠΑΣΟΚ το οποίο κυβερνούσε ανελλιπώς επί 10 χρόνια πριν τους αγώνες, φρόντισε πρώτα απ' όλα να καταλάβει το κράτος, τη διοίκησή του, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του, σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αθλητισμός λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και του πακτωλού χρήματος, απέκτησε κυρίαρχο ρόλο και ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ έγινε παντοδύναμος.

Σχεδόν από την επομένη της ορκωμοσίας της κυβέρνησης Σημίτη «στρατιές» συγκεκριμένων στελεχών και κομματικών παραγόντων μοίρασαν θέσεις στο παιχνίδι που ανοιγόταν μπροστά τους. Διαμορφώθηκε έτσι σε ελάχιστο χρόνο μια αλυσίδα συμφοράς και λεηλασίας. Αυτή η αλυσίδα με τα χρόνια διαμόρφωσε μια απίστευτου μεγέθους και βάθους βάση φθοράς, που έφερε την διαφθορά στον αθλητισμό και την Ελλάδα στη σημερινή άθλια θέση!!!

Κάθε άθλημα απέκτησε τη στελεχιακή νομενκλατούρα του.

Από τότε το ΠΑΣΟΚ ελέγχει ακόμη και σήμερα το 90% των Ομοσπονδιών και η ΝΔ τα υπόλοιπα….

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο ποδόσφαιρο. Με μία διαφορά πως εκεί το θέμα δεν τίθεται σε αποκλειστικά κομματικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε επίπεδο συμφερόντων που μάλιστα είναι και τεράστια!!!

Την «νομενκλατούρα» του ποδοσφαίρου φροντίζει, από ότι φαίνεται για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ, ως «αιμοδότης» των ομάδων, έτσι ώστε να ελέγχεται με κάθε κυβέρνηση…

Να θυμηθώ πως επί υφυπουργίας Γ. Λιάνη «εξυγιάνθηκε» και η ΠΑΕ ΑΕΚ, με την έλευση -ως «μεσσία» τότε- Ντέμη Νικολάϊδη, μόνο που μετά από 10 χρόνια δεν είμαστε βέβαιοι ποιος τελικά εξυγίανε και ποιος το αντίθετο!

Ας θυμηθούμε επίσης ότι όταν επί χρόνια ήταν υφυπουργός Αθλητισμού, η Γ.Γ. Αθλητισμού «μοίραζε» δημόσιο χρήμα σε παλαίμαχους, αθλητές και άλλους χρήματα -εκτός δημοσίου λογιστικού- σαν να ήταν δικά του».

Και ο Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει ρίχνοντας «δηλητηριώδη βέλη» μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της μηνυτήριας αναφοράς που προαναγγέλλει ρωτώντας αιχμηρά:

«Διετέλεσε ο κ. Λιάνης Υφυπουργός Αθλητισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού στα διαστήματα 1993-1996 και 2002-2004;

Μήπως δεν είναι ο κ.Λιάνης μαζί με τον έτερο «Καππαδόκη» του Πασοκικού κρατικοδίαιτου αθλητισμού, τον Ανδρέα Φούρα, που επίσης ήταν υφυπουργός από το 1996 έως το 2000,αυτοί δεν σχεδίασαν και υλοποίησαν αυτό το οικονομικό-τεχνικό μοντέλο που σαν «ρουφήχτρα» μοίραζε δημόσιο χρήμα από «ειδικούς λογαριασμούς» και άλλες τέτοιες αδιαφανείς πηγές ροής προς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παράγοντες αθλητικών ομοσπονδιών;

Ποιοι συμμετείχαν, σε αυτό το μεγάλο γλέντι, που διασπαθίστηκε δημόσιο χρήμα, θέσεις εξουσία και γόητρο; Έχουν όνομα επίθετο διεύθυνση. Δεν είναι περισσότερο από 100-150.

οι οποίοι ακόμη και σήμερα ηγούνται των περισσότερων αθλητικών ομοσπονδιών. Ως αντάλλαγμα τους δόθηκε χρήμα, θέσεις, εξουσία και γόητρο. Σας λέω λοιπόν πως Λιάνης και Φούρας διοίκησαν τον αθλητισμό επί 9 ολόκληρα έτη από το 1993 έως το 2004, την περίοδο δηλαδή που έγινε το «μεγάλο γλέντι!

Σήμερα και οι δυο πολιτικοί εγκέφαλοι βρίσκονται σε ιδιότυπη κομματική «αποστρατεία»… Τυχαίο; Δεν νομίζω…!»

Οι φίλαθλοι, αλλά και όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες πρέπει να μάθουν επιτέλους που χάνονταν τα χρήματα τους, που πήγαιναν τα λεφτά που σήμερα έχουν υποθηκεύσει τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Έχετε υποχρέωση να τους ελέγξετε. Το μπορείτε!!!

Συνεχίζοντας ο παραιτηθείς ασυμβίβαστος τ. Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος δηλώνει εμφατικά: «προκαλώ τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες το ΣΔΟΕ, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις Εισαγγελικές Αρχές, να ξεκινήσουν άμεσα έρευνα να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, για να διαπιστωθούν όλα αυτά που οι σχετικοί του χώρου γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν ανοίγει το στόμα του.

Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη και σήμερα που η «φούσκα» έσκασε, η τρικοματική μνημονιακή κοινοπραξία δεν έχει αποφασίσει να κάνει ρήξη με τους Πυλώνες της Σήψης και της Διαφθοράς που την στήριζαν επί δεκαετίες και εξακολουθούν να τους στηρίζουν.

Παράνομα δίνονταν επιχορηγήσεις σε αθλητές μέσω συλλόγων που υπήρχαν μόνο ως σφραγίδες και τα λεφτά στις τσέπες κολλητών, κομματανθρώπων και παραγόντων των ομοσπονδιών.

Τι έχουν γίνει οι πάμπολλες καταγγελίες για αυτές τις υποθέσεις;

Να σας πω εγώ… ΤΙΠΟΤΑ!

Για να τα παίρνει ο δήθεν σύλλογος-σφραγίδα της τάδε ομοσπονδίας υπήρχαν υπουργοί και υφυπουργοί που έβαζαν φαρδιά – πλατιά τις υπογραφές τους σε αποφάσεις και εντάλματα μέσω των λεγόμενων «ειδικών λογαριασμών»… ή του ΟΠΑΠ και πάντως εκτός δημιουργικού λογιστικού.

Γι΄αυτά πρέπει να υποχρεωθούν να μιλήσουν οι γνωστοί επώνυμοι που διαχειρίστηκαν βαριά πακέτα χρήματος την περίοδο του λαϊκίστικου Παπανδρεϊσμού αλλά και του Σημιτικού ψευδό-Εκσυγχρονισμού.

Είναι πολλά τα λεφτά…Ομιλούμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ!

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος επιμένει στην δήλωση του να ζητά επιτέλους την κινητοποίηση των αρμοδίων τονίζοντας «προκαλώ και παρακαλώ συνάμα όλους τους υπεύθυνους φορείς του κράτους δηλαδή εισαγγελείς, ελεγκτικές αρχές του Δημοσίου να ασχοληθούν με το «πάρτι» της προηγούμενης 20ετίας στον αθλητισμό, όπως ήδη κάνουν για την κεντρική εξουσία και την αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος καταλήγει: Οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με όλους τους μνημονιόπληκτους Έλληνες απαιτούμε και θα επιμένουμε να ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΕΙ ολόκληρο το παρελθόν της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Να γίνουν «φύλλο και φτερό» τα περιουσιακά στοιχεία όλων των υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και Διοικούντων όλων των αθλητικών ομοσπονδιών δηλαδή των Προέδρων, Γενικών Γραμματέων και των Ταμιών τους.

Μια παρέα είναι 100 - 150 ανθρώπων που εδώ και 20 χρόνια εξουσιάζουν τον αθλητισμό μέσω της χειραγώγησης ψήφων και πλήρους ελέγχου των ομοσπονδιών. Και στη κορυφή του οικοδομήματος αυτού ήταν για μεγάλο διάστημα οι κ. Λιάνης και Φούρας. Ας μιλήσουν επιτέλους με ονόματα και διευθύνσεις…

Επαναλαμβάνω προς Εισαγγελείς και ΣΔΟΕ ότι δεν είναι παραπάνω από 100 με 150 τα άτομα που εδώ και 20 χρόνια κυριαρχούν στον Ελληνικό Αθλητισμό. Αυτό τα λέει όλα. Οι πολίτες περιμένουν άμεσα την κάθαρση και την λύτρωση από τη Δικαιοσύνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση