GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έναρξη συνόδου: Εκλογή νέου Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή στην Ολομέλεια του Ιουλίου

Το ΕΚ θα εκλέξει το νέο Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στη Σύνοδο Ολομέλειας του Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, κατά την ε...

Το ΕΚ θα εκλέξει το νέο Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στη Σύνοδο Ολομέλειας του Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, κατά την εναρκτήρια ομιλία του. Ο νέος Διαμεσολαβητής θα αντικαταστήσει τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, όταν αυτός αποχωρήσει την 1η Οκτωβρίου.
Η πρόσκληση για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ στις 4 Απριλίου. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει στις 8 Μαΐου και οι ακροάσεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποστηρίζονται από τουλάχιστον σαράντα ευρωβουλευτές και από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη.
Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

Η ψηφοφορία για την αναθεώρηση της συμφωνίας του Κοτονού αφαιρέθηκε από την ημερήσια διάταξη της Τετάρτης μετά από αίτημα του Michael Cashman (Σοσιαλιστές, Ηνωμένο Βασίλειο).
Νεοεισερχόμενοι/Απερχόμενοι ευρωβουλευτές
Οι εξής βουλευτές αναλαμβάνουν τις έδρες τους στο ΕΚ: Fabrizio Bertot (ΕΛΚ, Ιταλία), Franco Bonanini (Σοσιαλιστές, Ιταλία) και Isabella De Martini (ΕΛΚ, Ιταλία).
Οι εξής ευρωβουλευτές αποχωρούν από το ΕΚ: Simon Busuttil (ΕΛΚ, Μάλτα), Gabriele Albertini (ΕΛΚ, Ιταλία), Mario Mauro (Σοσιαλιστές, Ιταλία), Gianluca Susta (Σοσιαλιστές, Ιταλία), Louis Grech (Σοσιαλιστές, Μάλτα), Edward Scicluna (Σοσιαλιστές, Μάλτα).
Oι ανακοινώσεις τύπου είναι διαθέσιμες στην ιστοθέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εδώ.
Το τελικό σχέδιο ημερήσιας διάταξης
Νέα της Συνόδου - Στρασβούργο, 15-18 Απριλίου 2013
Απευθείας μετάδοση της Συνόδου μέσω του EPLive
EuroparlTV
Απευθείας μετάδοση των Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων γεγονότων
Ιστοσελίδα της Οπτικοακουστικής Μονάδας του ΕΚ για τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση