GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων προωθεί ο δήμος Καλαμάτας

Στο πλαίσιο περαιτέρω προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σχεδιάζει να προχωρήσει την ανάπτυξη, ακόμα περισσ...

Στο πλαίσιο περαιτέρω προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας σχεδιάζει να προχωρήσει την ανάπτυξη, ακόμα περισσότερο από τους δημότες, της χρήσης του ποδηλάτου.

Ήδη έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί ο κεντρικός ποδηλατόδρομος, ενώ ολοκληρώνεται μελέτη με τίτλο: «Ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα από την οδό Κροντήρη έως τη Μαρίνα», προϋπολογισμού περίπου 1.250.000 ευρώ με ΦΠΑ, όπου προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατόδρομου μήκους 3,1 χιλιομέτρων.

Ο νέος ποδηλατόδρομος συνδέεται σε δύο σημεία με τον υπάρχοντα στο κέντρο της πόλης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφασίστηκε, λοιπόν, να προχωρήσει το πρόγραμμα «Αυτοματοποιημένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων Δήμου Καλαμάτας», που θα συμβάλλει στην παραπέρα αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης.

Οι σταθμοί αυτόματης διαχείρισης ποδηλάτων θα επιτρέπουν την άμεση μίσθωση ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα δίδει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποια από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ποδηλάτων θα επιτρέψει στο φορέα να προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο εργαλείο που θα συμβάλει στη μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός πόλης, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει το ποδήλατο να αποτελέσει εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών για τη γνωριμία τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

Το κόστος του έργου, που θα ζητηθεί να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο, φτάνει στα 237.513 ευρώ. Το σύστημα θα περιλαμβάνει εκατό ποδήλατα κατανεμημένα σε εννέα σταθμούς ενοικίασης.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση