GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίλιον: Κατσικάκια σε κλουβί για καναρίνια…

Πέρδικες, κότες, πάπιες, χήνες, κοτοπουλάκια και κατσικάκια (!) μέσα σε κλουβιά βρίσκει κανείς σε κατάστημα πώλησης κατοικιδίων που βρί...

Πέρδικες, κότες, πάπιες, χήνες, κοτοπουλάκια και κατσικάκια (!) μέσα σε κλουβιά βρίσκει κανείς σε κατάστημα πώλησης κατοικιδίων που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον της Αττικής.
Ζώα που ασφυκτιούν για λίγο αέρα και περνούν μαρτυρικό βίο στοιβαγμένα σε ακατάλληλα κλουβιά. Πτηνά και όχι μόνο τα οποία είναι τοποθετημένα και πάνω στο πεζοδρόμιο.

Κατσικάκια που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης είναι για πάχυνση μέχρι τη σφαγή και πωλούνται έτσι περιορισμένα σε κλουβί πού είναι ακατάλληλο και για καναρίνια πόσο μάλλον για τόσο μεγάλα νεαρά θηλαστικά…

Τις φωτογραφίες – που βλέπετε – τις τράβηξε αναγνώστρια του www.zoosos.gr και μας τις έστειλε. Μας ενημέρωσε ότι απευθύνθηκε στη Δημοτική Αστυνομία η οποία δήλωσε αναρμόδια (!) να ελέγξει τι είδους άδεια έχει το κατάστημα και τι είδη ζώων επιτρέπεται να εμπορεύεται.

Μάλιστα της είπαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να του επιβάλλουν πρόστιμο επειδή έχει καταλάβει το πεζοδρόμιο. Η φιλόζωη απευθύνθηκε και στο Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων για να καταγγείλει αυτό που συμβαίνει εκεί.

Δεν είναι μόνο ακατάλληλες οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων που πωλούνται εκεί αλλά υπάρχει και παράβαση των υπουργικών αποφάσεων 276863/10.5.2006, 258971/4.9.2008 και 349704/24.12.09 του ΥΠ.Α.Α.Τ. σχετικά με «τη θέσπιση πρόσθετων μέτρων βιοασφάλειας που αφορούν τη γρίπη των πτηνών» οι οποίες ρητά απαγορεύουν τη συνύπαρξη πτηνών με άλλα ζώα, αλλά και την υπαίθρια πώλησή τους.

.zoosos.gr

1 σχόλιο

  1. Ειδοποιήστε τη Αστυνομία.Είναι παράνομο και διώκεται αυτεπάγγελτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση