GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση Κουίκ για το Γολγοθά των μικροομολογιούχων

Τη δραματική επιστολή της Ελληνίδας πολίτη κ. Ελισάβετ Κουτούλα, η οποία διαμαρτύρεται εντόνως για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων σ...


Τη δραματική επιστολή της Ελληνίδας πολίτη κ. Ελισάβετ Κουτούλα, η οποία διαμαρτύρεται εντόνως για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων στους μικροκαταθέτες που είχαν επενδύσει... τις οικονομίες τους σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου και υπέστησαν βαρύτατο πλήγμα από το κούρεμα, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με την κ. Κουτούλα «ενώ 3 μήνες μετά το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου πληρώθηκε στο 100% το επιθετικό fund από τα νησιά Καϋμάν που είχε αγοράσει ομόλογα ελληνικού δημοσίου στο 60% της αξίας τους, οι Έλληνες μικροκαταθέτες-μικροομολογιούχοι, κάτω των 100.000 ευρώ, τα έχασαν όλα!»

«Είμαστε 200 χιλιάδες ψηφοφόροι, είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας», υπογραμμίζει η κ. Κατούλα και ζητά από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αντίστοιχες με τις τράπεζες εγγυήσεις για τους Έλληνες μικροκαταθέτες».

«Πότε σκέπτεστε να αποκαταστήσετε τους μικροομολογιούχους και με ποιο τρόπο;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την αναθεώρηση του τρόπου συλλογής των δημοσίων εσόδων καθώς η μέχρι τώρα πορεία επιβεβαιώνει την ανυπαρξία βούλησης για την είσπραξή τους».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ : Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή της Ελληνίδας πολίτη κ. Ελισάβετ Κουτούλα, η οποία έφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο:

«Προς τους Bουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Καλησπέρα σας,

Πέρασε ένας χρόνος από το κούρεμα που υπέστησαν Έλληνες φορολογούμενοι, κόπους μιας ζωής για ώρα ανάγκης.

Tρεις μήνες μετά το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου πληρώθηκε στο 100% επιθετικό fund από τα νησιά Καϋμάν που είχε αγοράσει ομόλογα ελληνικού δημοσίου στο 60% της αξίας τους. Υπενθυμίζεται ότι η αξία του ομολόγου ήταν στα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Τα υπόλοιπα ομόλογα που κουρεύτηκαν μπήκαν εθελοντικά στο κούρεμα.
Οι Έλληνες μικροκαταθέτες-μικροομολογιούχοι που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος, ΚΑΤΩ των 100 χιλιάδων ευρώ τα χάσαμε όλα.

Το ποσό των μικροομολογιούχων είναι 125 εκατομμύρια ευρώ ενώ το επιχείρημα των κυβερνώντων ότι θα μας δώσουν τα λεφτά μας πίσω σε 5 έτη ή 10 έτη ομόλογα είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα.

Είμαστε 200 χιλιάδες ψηφοφόροι, άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Όπως το Κράτος εγγυάται για τις τράπεζες κάτω των 100 χιλιάδων, έτσι και εσείς οι Bουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρέπει να εγγυηθείτε και για τους Έλληνες μικροομολογιούχους.

Σας ευχαριστώ

Περιμένω την απάντηση σας».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Γνωρίζετε ότι η άρνησή σας για την αποκατάσταση των μικροομολογιούχων αντιβαίνει στις βασικές αρχές του Συντάγματος;

2.Πότε σκέπτεστε να αποκαταστήσετε τους μικροομολογιούχους και με ποιο τρόπο;

3.Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσετε τον τρόπο συλλογής (με πυροτεχνήματα όπως η σύσταση φορολογικού μηχανισμού, με μορφή ΔΕΚΟ, κατά επιταγή της Τρόικας!!!) των Δημοσίων Εσόδων καθώς η μέχρι τώρα πορεία τους επιβεβαιώνει την ανυπαρξία βούλησης είσπραξής τους με αποτέλεσμα να στρέφεστε και στους μικροομολογιούχους, αδικώντας τους κατάφωρα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση