GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λ. Αυγενάκης: «Να ανοίξει ο διάλογος για την ασφάλιση των Μηχανικών»

Τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη για τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των Μηχανικών. «[...] θα ήθελα να αναφερθώ στ...


Τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη για τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των Μηχανικών.
«[...] θα ήθελα να αναφερθώ στην τροπολογία που έχω καταθέσει από κοινού με τον συνάδελφο εκ Θεσσαλονίκης, τον κ. Ορφανό, και αφορά στην ασφάλιση των Μηχανικών,

Η κατάσταση του κλάδου των Μηχανικών σε σχέση με τις ισχύουσες υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, μέσω της υποχρεωτικής ένταξης ανά τριετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητική για τη βιωσιμότητα του κλάδου. Πρόκειται για αυξήσεις των παγίων εισφορών τους, και μάλιστα αναδρομικά από 1/7/2011, που υπερβαίνουν το 25% και σε βάθος χρόνου αγγίζουν το 96%.

Τα ποσοστά των ανεξόφλητων εισφορών από το 2010 που βρίσκονταν στο 27% και το 2011 στο 33%, το 2012 έφθασαν στο 40%. Ακόμη 8.000 περίπου Μηχανικοί έχουν προβεί σε διακανονισμό των οφειλών τους με άγνωστο εάν θα μπορέσουν να καλύψουν τις δόσεις του διακανονισμού όσο και τις πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές.

Είναι προφανές ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής ένταξης σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία όχι μόνο δεν πρόκειται να οδηγήσει στο στόχο της αύξησης των εσόδων, αλλά θα φέρει λιγότερα έσοδα και ταυτόχρονα την έξοδο από το επάγγελμα δεκάδων χιλιάδων Μηχανικών, τη μη ασφαλιστική τους κάλυψη και την οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίησή τους.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητώ ισονομία, δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση, και παρακαλώ πολύ κύριε Υπουργέ, όπως κάνετε δεκτή την τροπολογία ή σε άλλη περίπτωση σας ζητώ να ανοίξει η συζήτηση και να δούμε συνολικά και με διάθεση επίλυσης και αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού.

Δεσμεύτηκα εχθές σε μια συνάντηση που είχα με το ΤΕΕ-ΤΑΚ Ανατολικής Κρήτης, ότι θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και κοινοβουλευτικά επιτρέψιμο και παρακαλώ πολύ κύριε Υπουργέ να μη μας διαψεύσετε. Να δικαιώσετε την προσπάθειά μας και τον αγώνα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση