GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Αναζητείται ο «εγκέφαλος» Αλβανός σπείρας...

Την αναζήτηση ενός ακόμη Αλβανού ο οποίος και φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης η οποία προμήθευε με ναρκωτι...


Την αναζήτηση ενός ακόμη Αλβανού ο οποίος και φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης η οποία προμήθευε με ναρκωτικά τα στέκια της Πάτρας αλλά και της Αθήνας, συνεχίζουν...
οι αστυνομικές Αρχές της αχαϊκής πρωτεύουσας μετά την εξάρθρωση της σπείρας εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που καταζητείται μαζί με τον 22χρονο ομοεθνή του ο οποίος και συνελήφθη στην Αθήνα την ώρα που παραλάμβανε τα χρήματα για την ποσότητα κάνναβης που δινόταν στην Πάτρα, ήταν αυτοί που ουσιαστικά κανόνιζαν και όλες τις λεπτομέρειες στη συγκεκριμένη σπείρα.

Η ταυτόχρονη επιχείρηση σε Πάτρα και Αθήνα

Όπως έγραψε και από την Κυριακή το PatrasTimes, οι δράστες θεωρούσαν πως είχαν στήσει καλά τη δουλειά, όμως μάλλον είχαν κάνει λάθος αφού οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί εδώ και δύο μήνες για την τετράμηνη συνολικά δράση τους στην περιοχή της Αχαΐας.

Μετά από συνεννόηση με τους αστυνομικούς της Δίωξης Πατρών που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές κανονίστηκε το ραντεβού στην αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου ο ένας να παραλάβει την ποσότητα εδώ, ενώ οι δύο άλλοι αστυνομικοί «δολώματα» θα πλήρωναν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό στον νεαρό που είχε μείνει στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης ο διοικητής της Ασφάλειας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς, με τον διοικητή της Δίωξης Γιάννη Μπούμη «για την υπόθεση συνελήφθησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε Πάτρα και Αθήνα, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 36, 26 και 22 ετών σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία, μεταφορά και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, σύμφωνα με τις οποίες η εγκληματική ομάδα κατείχε και πουλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία με μέλος της, όπου μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις συμφωνήθηκε η αγορά επτά κιλών κάνναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των 9.000,00 ευρώ.

Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε ταυτόχρονη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε Πάτρα και Αθήνα, κατά την οποία αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προσποιούμενος τον πελάτη, συνάντησε τον 26χρονο στην Πάτρα, προκειμένου να προμηθευτεί τα ναρκωτικά, ενώ έτερος αστυνομικός, την ίδια στιγμή θα παρέδιδε το συμφωνημένο χρηματικό ποσό στον 22χρονο στην Αθήνα.

Επίσης συνελήφθη ο 36χρονος, ο οποίος ως οδηγός αυτοκίνητου Δ.Χ. «ταξί», με έδρα την Αθήνα, επιτηρούσε από απόσταση τη συναλλαγή του αστυνομικού με τον 26χρονο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαουρδάς στη συνέντευξη «όλα τα δέματα κάνναβης ήταν περιτυλιγμένα με διαφανή μεμβράνη η οποία συγκρατούσε στρώσης ελληνικού καφέ, αποσκοπώντας στην κάλυψη της χαρακτηριστικής οσμής της κάνναβης κατά τη μεταφορά της».

Στην κατοχή του 22χρονου Αλβανού στην Αθήνα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες sim, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ αεροστεγώς κλεισμένες, αλουμινένιες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 8.335 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, πενήντα αλουμινένιες συσκευασίες όμοιες με αυτές που ήταν τα ναρκωτικά, μία ηλεκτρική συσκευή αεροστεγούς σφράγισης, δύο ακόμα κινητά τηλέφωνα με τρεις κάρτες sim, και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.

Στην κατοχή του 26χρονου στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο πλαστικές τσάντες με φερμουάρ, που περιείχαν επτά δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 7.512 γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα με μια κάρτα sim και μικρό χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο ταξί, που οδηγούσε ο 36χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους επτά γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα sim, το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ και ένα βιβλιάριο καταθέσεων.

Επίσης το «ταξί» που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν την Τετάρτη ενώπιον του Ανακριτή. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών. patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση