GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυναμική αλλά και η τρικομματική τρίζει»

Το βάρος της ύφεσης «πιέζει» σημαντικά την δημοσκοπική πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παλεύει πλέον στήθος με στήθος με τον ΣΥΡΙΖ...

Το βάρος της ύφεσης «πιέζει» σημαντικά την δημοσκοπική πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παλεύει πλέον στήθος με στήθος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναδεικνύει σταθερά στην τρίτη θέση τη Χρυσή Αυγή. Παρ ότι κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν αναμενόμενες τις τάσεις της κοινής γνώμης στην παρούσα συγκυρία, στο ενδοκυβερνητικό και κομματικό παρασκήνιο επικρατεί αγωνία για τα μελλούμενα. 
Ιδιαίτερα το τελευταίο κύμα των ερευνών, το οποίο δημοσιοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ενέτεινε τον προβληματισμό των κυβερνητικών στελεχών που αφενός αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια αντοχών των πολιτών εξαντλούνται και αφετέρου συνειδητοποιούν ότι διαθέτουν ελάχιστα περιθώρια ανακοπής της δυναμικής του κόμματος του κ. Νικ. Μιχαλολιάκου.
Στις κατ ιδίαν συζητήσεις, μάλιστα, δεν κρύβουν ότι η εικόνα θα ήταν ακόμη χειρότερη για την Νέα Δημοκρατία, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε  βιαστεί να «πανηγυρίσει» για το κυπριακό "όχι, προβαίνοντας σε μία σειρά από λανθασμένες κινήσεις.
«Το κόμμα του Αλ. Τσίπρα μοιάζει να μην έχει δυναμική» παρατηρούν έμπειρα κυβερνητικά στελέχη. Την αποδίδουν, δε, κυρίως στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι διαθέτει σοβαρή εναλλακτική πρόταση και δευτερευόντως στις διαφορετικές αντιλήψεις που ενυπάρχουν στο κόμμα.
Παραδέχονται, ωστόσο, ότι η κοινή γνώμη αρχίζει και εμφανίζεται έντονα επιφυλακτική και έναντι του σχεδίου διάσωσης της οικονομίας από την τρικομματική κυβέρνηση.
«Σε κάποιες απο τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται επανασυσπείρωση ορισμένων τμημάτων συντηρητικών ψηφοφόρων γύρω από τη ΝΔ» λένε οι ίδιοι κύκλοι και την αποδίδουν στην ένταση της κρίσης και τη διάχυση του φόβου μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για «αντοχή» του κόμματός τους στις πιέσεις της συγκυρίας, αλλά αντιλαμβάνονται ότι αρχίζει και παγιώνεται η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να έλξει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. 
Με ενδιαφέρον αν όχι με αμηχανία παρατηρούν στην κυβερνητική παράταξη την αντοχή - έως και ελαφρά άνοδο σε κάποιες από τις δημοσκοπήσεις- των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στοιχείο μη αναμενόμενο μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις προσβεβλημένων στελεχών του κόμματος.
Και αυτό, διότι είναι σαφές ότι σημαντικά τμήματα των άλλοτε παραδοσιακών ψηφοφόρων της κατευθύνονται προς το κόμμα του κ. Καμμένου αλλά και προς τη Χρυσή Αυγή.
Η τρικομματική κυβέρνηση και η αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν πάση θυσία οι εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναγκαζουν τα κυβερνητικά στελέχη να παρακολουθούν και να καταγράφουν και την παραμικρή αλλαγή στις τάσεις του εκλογικού σώματος έναντι των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Εξου και η αγωνία τους για την σταθερή, όπως αποτυπώνεται, διαρροή ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη δυναμική από την μετακίνηση ψηφοφόρων από το κόμμα του κ. Βενιζέλου προς τη Ν.Δ.
«Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα όλων των δημοσκοπήσεων είναι ότι η χώρα, αλλά και η τρικομματική κυβέρνηση δεν αντέχει νέα μέτρα» καταλήγουν.   

Νίκος Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση