GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Euros...

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο σύνολο των 27 χωρών της ΕΕ εξακολουθεί να διατηρεί η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, καθώς η ύφεση της ελληνικής...
οικονομίας ξεπερνά το 4% και προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται φως στο τούνελ.

Η Eurostat δημοσιοποίησε σήμερα, Μ.Τρίτη, τα στοιχεία για την ανεργία το Μάρτιο, ενώ τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν το μήνα Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ έχουν η χώρα μας με 27,2%, η Ισπανία με 26,7% και η Πορτογαλία με 17,5%.

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στον βορρά και συγκεκριμένα σε Αυστρία (4,7%), Γερμανία (5,4%) και Λουξεμβούργο (5,7%).

Η υψηλότερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος σημειώθηκε σε Ελλάδα (27,2% από 21,5% τον Ιανουάριο 2012), Κύπρο (14,2% από 10,7%), Ισπανία (26,7% από 24,1%) και Πορτογαλία (17,5% από 15,1%) .

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές απ' αυτά τα στοχεία, ότι οι ανισότητες στο εσωτερικό της Ευρωζώνης διευρύνονται, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν οι χώρες που είτε είναι στο μνημόνιο είτε βρίσκονται προ των πυλών.

Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η Ιρλανδία, όπου το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε το τελευταίο έτος και συγκεκριμένα σε 14,1% από 15%.

magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση