GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Έρχεται η… πρόταση του ΑΚΕΛ για έξοδο από την Τρόικα

Τη διαφωνία του με όσους παρουσιάζουν την ψήφιση του Μνημονίου ως μονόδρομο, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δηλώνοντας...

Τη διαφωνία του με όσους παρουσιάζουν την ψήφιση του Μνημονίου ως μονόδρομο, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δηλώνοντας παράλληλα ότι... το κόμμα του θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση πολύ σύντομα.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της συζήτησης του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο κ. Κυπριανού είπε πως έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία να παρουσιαστεί η ψήφιση του Μνημονίου ως μονόδρομος, και ότι εάν κάποιοι θέλουν να είναι σοβαροί και εποικοδομητικοί, πρέπει απαραιτήτως να υπερψηφίσουν το Μνημόνιο.

«Εμείς διαφωνούμε με αυτή την προσέγγιση γιατί έχουμε αναλύσει πολύ προσεκτικά, τι σημαίνει παραμονή στο Μνημόνιο και ξέρουμε ότι αυτό το πράγμα, όπως έχει οδηγήσει όλες υπόλοιπες χώρες, τους λαούς, σε μια πορεία κατηφορική δίχως να μπορούν να την σταματήσουν τα φρένα, έτσι θα οδηγήσει και την Κύπρο με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί στις 26 του Μάρτη», είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως έχει υπάρξει μια μεταστροφή της πορείας που ακολουθούσε η ΕΕ μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο και μετακινήθηκε σε μια νέα πορεία, η οποία είναι καταστροφική. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις καταθέτοντας τη δική μας αντιπρόταση», είπε.

Ερωτηθείς πότε θα είναι έτοιμη αυτή η αντιπρόταση, ο κ. Κυπριανού είπε πως έχει ήδη ετοιμαστεί το προσχέδιο και η σχετική επιτροπή που είχε συσταθεί και με Κύπριους ειδικούς και με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό, έχει συνέλθει στη συνεδρίαση της χθες και έχει επιφέρει κάποιες τροποποιήσεις-προσθήκες στο αρχικό κείμενο. Αυτό το κείμενο, συνέχισε, θα τεθεί ενώπιον του πολιτικού γραφείου την ερχόμενη βδομάδα και στη συνέχεια θα απασχολήσει και την Κεντρική Επιτροπή.

«Θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη συνολική μας πρόταση στον κυπριακό λαό», είπε ο κ. Κυπριανού, απευθύνοντας έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, μακριά από ιδεοληψίες και δογματισμούς, να ακούσουν με ανοικτό μυαλό όλες τις απόψεις γύρω από αυτά τα ζητήματα.

«Αν σήμερα θέσουμε στον εαυτό μας το εκβιαστικό δίλημμα ότι ένας δρόμος υπάρχει, να είστε βέβαιοι ότι μελλοντικά θα βρεθούμε ενώπιον πάρα πολλών εκβιαστικών διλημμάτων και είναι τότε που δεν θα υπάρχει πραγματικά διαφυγή. Για αυτό πρέπει να πάρουμε αποφάσεις με γνώμονα το τι είναι καλύτερο για τον κόσμο, τι είναι καλύτερο για την ίδια την Κύπρο, τώρα και όχι μελλοντικά που δεν θα μπορούμε πλέον να ξεφύγουμε», δήλωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις για την ανάπτυξη που αναμένετα να παρουσιάσει αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο κ. Κυπριανού είπε πως δεν ζητήθηκαν οι απόψεις του ΑΚΕΛ. «Έγινε μια προσπάθεια από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ, έχουν ετοιμάσει ένα πακέτο, το οποίο θα εξαγγείλουν. Δεν ένιωσαν την ανάγκη να διαβουλευτούν με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, και θέλω να υπενθυμίσω πόση κριτική ασκούσαν στον Δημήτρη Χριστόφια γιατί τάχα δεν καλούσε τα υπόλοιπα κόμματα να διαβουλευτούν, και καταθέτουν τις προτάσεις τους. Είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα», συνέχισε, «εμείς θα κρίνουμε τις προτάσεις με βάση το περιεχόμενο τους και όχι με βάση το γεγονός ότι ακολουθήθηκε μια διαδικασία που κατά την άποψή μας δεν ήταν η καλύτερη».

Ο κ. Κυπριανού είπε, τέλος, ότι το κόμμα του ετοιμάζει τις δικές του προτάσεις, τις οποίες εφόσον η Κυβέρνηση δεν θέλει να τις ακούσει, θα τις δώσει στη δημοσιότητα. alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση