GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το πιο μοντέρνο νεκροταφείο της Ελλάδας! (ΦΩΤΟ)

Eίναι σίγουρα, το πιο μοντέρνο νεκροταφείο ολόκληρης της... χώρας. Έχει απίστευτα σχέδια και χρώματα και τολμηρές...

Eίναι σίγουρα, το πιο μοντέρνο νεκροταφείο ολόκληρης της... χώρας. Έχει απίστευτα σχέδια και χρώματα και τολμηρές γραμμές. Είναι το νεκροταφείο της Μαγούλας στη Σπάρτη, που ονομάστηκε «η πιο μοντέρνα πόλη των νεκρών».
Μοναδικές εικόνες και την ιστορία του χώρου καταγράφει η ιστοσελίδα lakonistas. Παραθέτει μάλιστα και το κείμενο που είχε γράψει στο Βήμα το 1965 ο Παύλος Παλαιολόγος, που βρέθηκε στην περιοχή, με αφορμή τις εκδηλώσεις των Παλαιολογείων στον Μυστρά.
«Δεξίωση στο Δημαρχείο η συνέχεια. Γεύμα, επίσκεψη των πέριξ, γυμναστικές επιδείξεις το απόγευμα. Ανδρείοι σε όλους τους αιώνες οι Σπαρτιάτες, συμμορφώθηκαν με το πρόγραμμα της ημέρας. Ετεροδημότες εμείς, διαφορετική τροχιά ακολουθήσαμε. Και που, αν αγαπάτε; Επίσκεψη νεκροταφείου. Νέο απόκτημα και αυτό. Αραιοί ακόμα οι κάτοικοί του. Ένας χρόνος μόλις που άρχισε η λειτουργία του. Το προάστιο της Σπάρτης Μαγούλα έχει το προνόμιο να διαθέτει την πιο μοντέρνα πόλη των νεκρών. Σχεδόν γελαστή. «Καλότυχοι οι νεκροί.....». Εδώ ταιριάζει γάντι ο στίχος του ποιητή. Γλυκός που γίνεται ο Θάνατος...
Θυμήθηκα το Νεκροταφείο της Βιέννης. Τόσο «λίγο» Νεκροταφείο, ώστε να πηγαίνουν οι γυναίκες με τα εργόχειρά τους και να πλέκουν στα παγκάκια του. Δωρεά δύο μεταναστών, του Ιωάννου και της Άννας Σαϊνοπούλου. Αρκετές οι δωρεές για τους ζωντανούς. Έχει δικαιώματα στην ευζωία και ο Θάνατος. Θείοι του Δημάρχου Σπάρτης Γεωργίου Σαϊνόπουλου οι δωρητές, τοις ρήμασι του ανεψιού πειθόμενοι, εξασφάλισαν την ευφρόσυνη μεταθανάτια διαμονή. Δύο εμπνευσμένοι αρχιτέκτονες, οι αδελφοί Χαρίλαος Πολυχρονόπουλος και Σοφία Πολυχρονοπούλου, έδωσαν μορφή σε όσα ήσαν διάχυτα στη φαντασία του Δημάρχου και προίκισαν τη Μαγούλα με νεκρική αγαλλίαση. Απαλές αψίδες που οδηγούν στο χώρο της αναπαύσεως όπου ευωδιάζουν τα ρόδα, κελαϊδούν τα πουλιά και το νερό που κυλά εκτελεί ακούραστα το υγρό ορατόριό του.Επισκεφθείτε το πιο ελκυστικό Κοιμητήριο της χώρας».
NEKROTAFEIO
NEKROTAFEIO2

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση