GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκικά παιχνίδια με δείπνα για Αναστασιάδη - Έρογλου

Tακτικισμούς και πολιτικά τερτίπια επιστρατεύει η τουρκική πλευρά, επιχειρώντας να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα πριν υπάρξουν ουσιαστικ...

Tακτικισμούς και πολιτικά τερτίπια επιστρατεύει η τουρκική πλευρά, επιχειρώντας να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα πριν υπάρξουν ουσιαστικές κινήσεις στο Κυπριακό. Ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, απηύθυνε...
πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για δείπνο στην παρουσία του Αλεξάντερ Ντάουνερ και πριν απαντήσει εξουδετέρωσε την «πρωτοβουλία» της. Ανακοίνωσαν δημόσια την πρόσκληση για δείπνο και έσπευσαν να αναφερθούν σε επιφυλάξεις της ελληνικής πλευράς.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορούμαστε, ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, προτίθεται να προσκαλέσει τους Αναστασιάδη και Έρογλου σε δείπνο, όχι στο ταξίδι του που θα πραγματοποιηθεί εντός Απριλίου (24 του μηνός θα βρίσκεται στο νησί), αλλά στην επίσκεψη που θα κάνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαΐου. Σημειώνεται πως ο Αυστραλός αξιωματούχος του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει δύο ταξίδια μέσα σε ένα μήνα στην Κύπρο σε μια προσπάθειά του να επισπεύσει την επανέναρξη της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται πως στην επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή ο Ντάουνερ θα μεταβεί πρώτα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Στη Λευκωσία, η Κυβέρνηση παρουσιάζεται ενοχλημένη με τη στάση της τουρκικής πλευράς, η οποία, αξιοποιώντας προφανώς τη βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η Κύπρος, πιέζει για εξελίξεις στο Κυπριακό. Ταυτόχρονα, όμως, είναι σαφές πως σε σχέση με το δείπνο, θέλησαν να δείξουν πως «θα αναλάβουν πρωτοβουλίες» για κινητικότητα στο Κυπριακό και ταυτόχρονα έσπευσαν να καρφώσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν ανταποκρίνεται.

Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης επιβεβαίωσε ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για δείπνο με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Ο κ. Στυλιανίδης κληθείς να αναφέρει κατά πόσο στις 25 Απριλίου έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί δείπνο μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Ντερβίς Έρογλου, είπε ότι «υπάρχει πρόταση από πλευράς τουρκοκυπριακής ηγεσίας για το δείπνο, όμως, η δική μας πλευρά ακόμη δεν έχει απαντήσει».

Υπενθυμίζεται πως το θέμα με την πρόσκληση για δείπνο δημοσιοποίησε ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη, Οσμάν Ερτούγ, ο οποίος είπε πως «οι δύο ηγέτες αρχικά είχαν συμφωνήσει να συνέλθουν σε δείπνο στις 25 Απριλίου αλλά αργότερα η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε την αναβολή της συνάντησης». Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Ερτούγ είπε πως η ελληνοκυπριακή ηγεσία έχει την τάση να αποφεύγει τον διάλογο και να απορρίπτει οποιοδήποτε σχέδιο λύσης.

* Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ντερβίς Έρογλου θα έχει συναντήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό με τους ηγέτες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη λεγόμενη βουλή.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση