GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

T: 210 34 61 981 (για εγγραφές) Κάθε Παρασκευή από 10 Μαιου ως 21 Ιουνίου 2013 5.30-8.30 7 ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Herakleidon Experience...

T: 210 34 61 981 (για εγγραφές)
Κάθε Παρασκευή από 10 Μαιου ως 21 Ιουνίου 2013
5.30-8.30
7 ΤΡΙΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Herakleidon Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, Θησείο 118 51 Αθήνα
(Στάση Metro: Θησείο)
T: 210 34 61 981 (για εγγραφές)
E: info@herakleidon-art.gr
Μail Αλέξη Σταμάτη: bm-sruome@otenet.gr
Μια σειρά σεμιναρίων που ως θέμα της έχει το πως περνάμε από μια ιδέα στην συγγραφική πράξη. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μπουν στην «κουζίνα του συγγραφέα» και να ανακαλύψουν κρυφούς τόπους και τρόπους που θα τους βοηθήσουν στην δική τους γραφή. Στις συναντήσεις μας θα μιλήσουμε για τεχνικές και τρόπους γραφής θα κάνουμε ασκήσεις σε ένα περιβάλλον διόρασης και δημιουργικότητας.
Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες, τελειώνοντας το σεμινάριο να έχει είτε ολοκληρώσει ένα γραπτό μεσαίας έκτασης (διήγημα, νουβέλα)είτε να έχει θέσει τις βάσεις για ένα κείμενο μεγαλύτερης έκτασης.
Ταυτόχρονα θα γίνεται και μια ταυτόχρονη «ανάγνωση» και πιστοποίηση όσων λέμε μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής.
Προτείνονται προς ανάγνωση τρία διαφορετικά βιβλία .Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας («Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά» του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ) μια πραγματεία για την απώλεια και τον βίαιο αποχωρισμό με μια εξαιρετικά πρωτότυπη «οπτική γραφή», ένα διήγημα γραμμένο με ελλειπτικό τρόπο, («Καθεδρικός ναός» του Ρέιμον Κάρβερ) κι ένα βιβλίο του διδάσκοντος («Μπορεις να κλάψεις μες στο νερό;»).
Με αφορμή την εισαγωγή, τις ασκήσεις και τα βιβλία αυτά, συζητάμε, ανιχνεύουμε τις μεθόδους που ακολουθεί ένας συγγραφέας και ανακαλύπτουμε μαζί όσα κρυφά και φανερά αναδύονται από τις σελίδες.
Ο σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τον «αφανή» κόσμο της γραφής. Να βιώσουν στην πράξη, ποιος είναι αυτός «ο άλλος τρόπος να δεις» μέσα από τον όποιο αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο συγγραφέας. Θα επιχειρήσουμε, μέσα από μια αμφίδρομη διαδικασία να σηκώσουμε «την κουρτίνα εργασιών» του δημιουργού και να δουλέψουμε πάνω στις τεχνικές, τη δομή, τους αρμούς ενός βιβλίου.
Ταυτόχρονα θα εξερευνήσουμε πως το μυθιστόρημα αλληλεπιδρά με τον κόσμο. Θα καταδυθούμε στο «πώς» και το «γιατί» των κείμενων, στο «εργαστήριο» της συγγραφικής πράξης.
Και, μια και οι δυο βασικές συμβουλές για κάθε επίδοξο συγγραφέα είναι «Διάβαζε» και «Γράφε», οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν και στην πράξη μέσα από δικά τους γραπτά.
*Ανάλογα τη ροή των μαθημάτων υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε κάποιον η κάποιους καλεσμένους με τους οποίους θα συζητήσουμε ζητήματα λογοτεχνίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση