GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δ. Στρατούλης: Υποκριτικά και κροκοδείλια τα "περσινά δήθεν δάκρυα" του ΣΕΒ

"Με τη σημερινή στάση του ΣΕΒ και τις δηλώσεις του προέδρου του αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι... ήταν υποκριτικά και κροκοδε...

"Με τη σημερινή στάση του ΣΕΒ και τις δηλώσεις του προέδρου του αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι... ήταν υποκριτικά και κροκοδείλια τα «περσινά δήθεν δάκρυα» του για την κατάργηση και μείωση από την κυβέρνηση και την τρόικα του κατώτερου μισθού", όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δ. Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνος επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπ. Εργασίας.

Αναλυτικά, για την απόρριψη από τον ΣΕΒ του αιτήματος της ΓΣΕΕ για τον κατώτερο μισθό, ο κ. Στρατούλης σχολιάζει: "Ο ΣΕΒ στηρίζει απερίφραστα και είναι βασικός στυλοβάτης των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών για κατάργηση και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, γιατί πρώτα απ’ όλους επωφελούνται οι επιχειρήσεις-μέλη του, στις οποίες προσφέρεται ακόμα πιο φτηνή και απροστάτευτη εργατική δύναμη και εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται μαζί με τα εργατικά συνδικάτα για να ανατρέψει αυτές τις ταξικά άδικες κυβερνητικές πολιτικές κατάργησης του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που οδηγούν σε σφαγιαστικές μειώσεις μισθών. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αποκατάσταση του κατωτέρου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που απορρίφθηκε πρόσφατα στη Βουλή από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, εφόσον αύριο με τους αγώνες και την ψήφο του λαού συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς".
capital.gr

1 σχόλιο

  1. Ψυχρολουσία τα αποτελέσματα στις εκλογές των εκπαιδευτικών για την ΟΛΜΕ για τη τρικομματική κυβέρνηση. Εξαφανίζονται εκλογικά οι θυγατρικές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΡ, ενώ ενισχύονται όλες οι αριστερές παρατάξεις, σε ποσοστά και έδρες και οι ανεξάρτητοι. Μόνο η ΔΑΚΕ διατηρείται, με μειωμένες δυνάμεις, επειδή κάποιοι βολεμένοι περιμένουν κρατικές θέσεις !

    Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ποτέ ( γι' αυτό υπάρχουν + 25 σύνεδροι )



    ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 48 ΑΠΟ 89 ΕΛΜΕ (54%)


    ΣΥΝΟΛΟ ΕΔΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ: 247 (222)


    ΣΥΝ.ΕΚ.ΚΙΝ. 83 (52) + 31 ( από το 2011 , πρώτη δύναμη πλέον )

    ΔΑΚΕ : 62 (61) + 1 ( αλλά με ψήφους που λαμβάνει από τους θρησκευόμενους εκπαιδευτικούς και άλλους που δεν ψηφίζουν ΝΔ, αφού δεν υπήρχε άλλο δεξιό ψηφοδέλτιο, αλλά με μείωση ποσοστών στο σύνολο των συνέδρων )

    ΔΕΕ: 37 (31) + 6

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 34 (26) + 8

    ΠΑΣΚ: 25 (51) -26

    ΑΛΛΟΙ: 6 (1) + 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση