GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περιφέρειας Αττικής: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στους πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Σ...


Απάντηση στους πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε συνέχεια ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή αναφορικά με..
. το Πρόγραμμα παροχής αντισταθμιστικών οφελών στους κατοίκους της περιοχής της Φυλής, το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο ΕΔΣΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα των αντισταθμιστικών οφελών, μεταξύ άλλων, θα προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους καύσιμη ύλη από ξυλεία που περιέχεται σε ογκώδη αντικείμενα και έπιπλα, τα οποία θα υφίστανται επεξεργασία στην αυτοτελή Μονάδα Λειοτεμαχισμού του ΧΥΤΑ. Η παροχή αυτή ουσιαστικά θα αντικαθιστά την αγορά ξυλείας και ανακουφίζει οικονομικά τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας του ΧΥΤΑ και όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία και οι εξειδικευμένοι εγκύκλιοι που έχει εκδώσει το ΥΠΕΚΑ. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν θα γίνεται λειοτεμαχισμός ογκωδών χωρίς να έχει προηγηθεί διαχωρισμός τους, είτε σε συνεργασία με τους Δήμους, είτε αυτοτελώς στη Μονάδα Λειοτεμαχισμού. Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και δεν επιτρέπεται όχι μόνο να υποστούν λειοτεμαχισμό, αλλά ούτε καν να εναποτίθενται στο ΧΥΤΑ, δεν πρόκειται να γίνονται αποδεκτά και γι’ αυτό δόθηκε ρητή εντολή να γίνονται τακτικοί μακροσκοπικοί και δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε σχετικά:

«Απορώ πώς δημιουργούν οι κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέμα εκ του μη όντος. Μας κρίνουν εκ της προθέσεως και όχι εκ των πραγμάτων. Εμείς κρατάμε την κριτική και τους ευχαριστούμε που μας παρακολουθούν και περιμένουμε και στο μέλλον πέραν αυτής και εποικοδομητικές προτάσεις για τη λειτουργία μας.

Αυτό που θέλουμε να δείξουμε με το σύνολο των παρεμβάσεών μας από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ είναι ότι μας ενδιαφέρει να προστατέψουμε ουσιαστικά και πρακτικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εάν σήμερα στη Φυλή, στην Κερατέα, στο Γραμματικό ακούνε διαχείριση απορριμμάτων και ‘τρέχουν’, είναι γιατί διαχρονικά η Πολιτεία, οι υπεύθυνοι φορείς, τα αρμόδια όργανα, οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί δεν απέδειξαν το ενδιαφέρον τους για το ζήτημα και δεν επέδειξαν το σεβασμό που όφειλαν προς τους κατοίκους.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, δεν είναι μόνο πολιτικό, δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι πρωτίστως κοινωνικό και γι’ αυτό εμείς αντιστρέφουμε την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και βάζουμε την κοινωνία στο προσκήνιο. Όσο είμαστε στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, αυτή την ιεράρχηση δεν πρόκειται να την αλλάξουμε και να τη θυσιάσουμε έναντι οποιαδήποτε άλλης».

1 σχόλιο

  1. Αυτά που έγιναν στην Ιερισσό και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αποδεικνύουν ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της. Τα επεισόδια είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο, οι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με τα χαράτσια, τους φόρους, τα όσα βιώνουν από τους κομματικούς μηχανισμούς που υφάρπαξαν τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών με ψεύτικες υποσχέσεις για αλλαγή του μνημονίου. Δεν αντέχει ο Έλληνες να βλέπει από τη μια τη πτώχευση της πατρίδας του και της Κύπρου, κι από την άλλη τα ίδια και τα ίδια κομματικά όργανα ( που τον εξαθλίωσαν ) να είναι "μέσα στα πράγματα" ( στη κουτάλα ) και να συνεχίζουν να πληρώνονται αδρά, να απειλούν με βάση αντισυνταγματικούς νόμους και όλα όσα βιώνουν τα 3 αυτά χρόνια του μνημονίου. Δεν αντέχουν οι άνεργοι και εξαθλιωμένοι Έλληνες και οι νέοι χωρίς μέλλον, τους κομματικούς σωλήνες νεποτισμού και άθλιας κομματοκρατίας, στα Πανεπιστήμια και στους ΄χώρους εργασίας. Δεν αντέχουν να βλέπουν την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, τους οργανισμούς που πιστέψαμε ότι θα ήταν ανεξάρτητοι και θα προστάτευαν τα συμφέροντα φοιτητών και εργαζομένων, αλλά αποδείχθηκαν προθάλαμος για τη τακτοποίηση ορισμένων στελεχών τους στο Δημόσιο και σε κρατικούς μηχανισμούς, αναξιοκρατικά ! Όλοι, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, μαυρίζουμε τα κομματικά παραμάγαζα στις εκλογές. Δεν χρειάζεται βία, αλλά γερό μαύρισμα στις εκλογές. Αυτό αρκεί για να διαλυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση