GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να ενταχθούν οι νέοι δικηγόροι στο πρόγραμμα του Υπ.Ε.Κ.Α.Π.

lawyersvoice.gr  Aπό 02.04.2013 το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ξεκίνησε την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δρ...

lawyersvoice.gr 
Aπό 02.04.2013 το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ξεκίνησε την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους, με αφετηρία την δημοσίευση της πρόσκλησης για την «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους», στόχος της οποίας είναι να προσφέρει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην απασχόληση για 35.000 χιλιάδες νέους συμπολίτες μας που σήμερα είναι ανενεργοί, στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και χωρίς ευκαιρίες στον εργασιακό τους βίο.
Στην δράση αυτή δικαίωμα ένταξης έχουν όχι μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., αλλά και νέοι που συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια και Ενώσεις, αρκεί να είναι από 18 έως 30 ετών.
Είναι λοιπόν στα χέρια των Δικηγορικών Συλλόγων να καταβάλλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους όχι απλά για προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των δικηγόρων, αλλά πολύ περισσότερο για προστασία και ενίσχυση των νέων συναδέλφων που ξεκινούν την σταδιοδρομία τους με δυσοίωνες συγκυρίες.
Γιατί σε εποχές κρίσης δεν είναι πλέον επιτρεπτό άλλες Επαγγελματικές Ενώσεις να διαθέτουν οργανωμένα Γραφεία Νέων Μελών και να διεκδικούν ακόμη και μερίδα Ευρωπαϊκών Κονδυλίων για επιχορηγήσεις (ανέργων και μη) νέων επαγγελματιών, και οι νέοι δικηγόροι να τίθενται από τους ίδιους τους επίσημους εκπροσώπους τους στο μάτι του κυκλώνα.
Έχει ήδη κατατεθεί σχετική αίτηση-αναφορά στον Δ.Σ.Α. από τον συνάδελφο Σταύρο Τασιόπουλο για άμεσες ενέργειες και αναμένουμε σύντομα απάντηση.
20130402114632517_0001

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση