GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση Κατσαφάδου για την υποχρέωση των κατοίκων Κυθήρων να περνούν απo ΚΤΕΟ

Το οικονομικό κόστος που θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι των Κυθήρων που υποχρεούνται να μεταβούν στον Πειραιά ή στον Νομό Λακωνίας για ...


Το οικονομικό κόστος που θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι των Κυθήρων που υποχρεούνται να μεταβούν στον Πειραιά ή στον Νομό Λακωνίας για να περάσουν τα ΙΧ αυτοκίνητα τους από το ΚΤΕΟ, επισημαίνει στην ερώτηση που κατέθεσε στον κ. Υπουργό Ανάπτυξης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Επισημαίνοντας τις δυσκολίες μετακίνησης των κατοίκων των Κυθήρων από και προς το νησί δεδομένου ότι δεν υπάρχει πιστοποιημένο ΚΤΕΟ στα Κύθηρα, ο βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν είναι στις προθέσεις του να επανέλθει το παλαιό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο, οι κάτοικοι των Κυθήρων είχαν απαλλαγεί από την υποχρέωση ελέγχου από τα ΚΤΕΟ.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

Τα Κύθηρα αποτελούν το πιο απομακρυσμένο νησί, που διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Η γεωγραφική ασυνέχεια, οι δυσκολίες στον τομέα των μεταφορών και της μετακίνησης πολιτών, αγαθών και υπηρεσιών, αποτελούν ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, που αποτυπώνονται και στα Κύθηρα.

Μέχρι σήμερα τα Ι.Χ αυτοκίνητα είχαν απαλλαγεί από την υποχρέωση ελέγχου από τα ΚΤΕΟ και αυτό γιατί δεν υπήρχε πιστοποιημένο ΚΤΕΟ στο νησί. Αντίθετα η εξαίρεση δεν ίσχυε για τα επαγγελματικά οχήματα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είχε χαριστικό χαρακτήρα αλλά αποτελούσε μία έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά της Πολιτείας των δυσκολιών μετακίνησης των οχημάτων προκειμένου να περάσουν από ΚΤΕΟ είτε στον Πειραιά είτε στον πιο κοντινό νομό, το νομό Λακωνίας.

Στις δυσκολίες μετακίνησης πρέπει να συμπεριλάβει κανείς και το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος.

Δυστυχώς, το Υπουργείο πλέον υποχρεώνει τους κατοίκους των Κυθήρων να περάσουν τα Ι.Χ αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακινηθούν στον Πειραιά μαζί με το αυτοκίνητό τους. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της μετακίνησης του οδηγού και του αυτοκινήτου προσεγγίζει τα 300 ευρώ.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν αυθημερόν στα Κύθηρα, αφού δεν υπάρχει ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Ακόμα και στην περίπτωση που επιλεγεί η λύση των ΚΤΕΟ του Νομού Λακωνίας, το οικονομικό κόστος είναι παραπλήσιο.

Είναι σαφές ότι κανείς άλλος πολίτης σε όλη τη χώρα δεν υποβάλλεται σε τέτοιας μορφής ταλαιπωρία και δεν καταβάλει δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, σε εποχή μάλιστα κρίσης.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Αν γνωρίζει το πρόβλημα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αρθεί η άδικη αντιμετώπιση που υφίστανται οι κάτοικοι των Κυθήρων.

2. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η επαναφορά του παλαιού καθεστώτος, με δεδομένο το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος και τις δυσκολίες μετακίνησης από και προς το νησί.

Ο ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση