GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ευρώπη: Να προχωρήσει σε ολοκλήρωση πριν διαλυθεί! Να εκλέγεται από τους πολίτες ο πρόεδρος της Ε.Ε"

 Για κίνδυνο αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την ευρωζώνη κάνει λόγο σε έκθεση της η Ε.Ε. Μάλιστα χαρακτηρίζει 13 από τις χώρες - μέλη...


 Για κίνδυνο αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την ευρωζώνη κάνει λόγο σε έκθεση της η Ε.Ε. Μάλιστα χαρακτηρίζει 13 από τις χώρες - μέλη της ως «οικονομικά ευάλωτες» ενώ υποστηρίζει ότι...αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα τους θα απειληθεί ολόκληρη η ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή φόβους για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στις υπερχρεωμένες χώρες εκφράζει ο Γ. Άσμουσεν της ΕΚΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο μέσω αυτών μπορούν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο ευρώ.

Είναι προφανές πως η Ευρώπη περνά βαθιά κρίση. Μια Ευρώπη πολλών οικονομικών ταχυτήτων και δημοσιονομικών πολιτικών είναι ένα ασταθές οικοδόμημα. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα θα είχαν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα αν είχε προχωρήσει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δηλαδή η πορεία που έχει στόχο να καταστήσει την Ευρώπη μία ενιαία πολιτική και οικονομική οντότητα.

Η «Δημιουργία, ξανά!» θεωρεί ότι το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν είναι εύκολο. Η Ευρώπη έχει εθνότητες με ισχυρή ταυτότητα, ιστορία, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικά χαρακτηριστικά και έντονες αντιστάσεις στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε μία κεντρική κυβέρνηση. Όμως, εναλλακτική επιλογή δεν υπάρχει, εκτός από τη διάλυση. Η παρούσα κρίση πρέπει να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο προκειμένου η Ευρώπη να αποκτήσει το ταχύτερο ενιαία διοικητική δομή, με ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με άμεση ψηφοφορία από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση