GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία - σοκ! Έχει κάνει αλχημεία στο βιογραφικό της η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ; Τι λέει η ηγεσία του κόμματος;

Από τον Χρήστο Πετρόπουλο. Αγαπητό Press-gr,  επειδή είδα ότι προβάλετε κι εσείς την τοποθέτηση της κ. Ασημακοπούλου ως εκπροσώπου ...


Από τον Χρήστο Πετρόπουλο.

Αγαπητό Press-gr, 
επειδή είδα ότι προβάλετε κι εσείς την τοποθέτηση της κ. Ασημακοπούλου ως εκπροσώπου της ΝΔ μαζί με το βιογραφικό της, θέλω να σας ενημερώσω για την καταγγελία που έχει υπάρξει σε βάρος της από την προεκλογική περίοδο.
Κατηγορείται ότι έχει κάνει αλχημεία στο βιογραφικό της εμφανίζοντας ένα απλό Κολέγιο ως ... Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές απορίες.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι -όπως φαίνεται- η ίδια όχι μόνο δεν έχει απαντήσει στην καταγγελία αλλά το ίδιο ακριβώς βιογραφικό έχει αναρτήσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής μετά την εκλογή της ως βουλευτής Ιωαννίνων.
Τώρα που έγινε και σε επίσημη θέση εκπρόσωπος της ΝΔ, θα της κάνει κάποιος την ερώτηση (σε αυτή ή τον γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη) για να δώσει διευκρινίσεις;
Ιδού η αρχική καταγγελία όπως την βρήκα ανηρτημένη στο διαδίκτυο:

Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της http://www.asimakopoulou.gr/bio.php  η κυρία Άννα Ασημακοπούλουαναφέρει ότι έλαβε πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Bryn Mawr. Έψαξα όλα τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ αλλά δεν βρήκα να υπάρχει Πανεπιστήμιο με αυτό το όνομα. Πιθανότατα, η κ. Ασημακοπούλου θα εννοεί το Κολλέγιο Bryn Mawr College http://www.brynmawr.edu στην Πολιτεία της Πενσυλβανίας, το οποίο και αναφέρει ως... Πανεπιστήμιο!
 Επειδή όμως είναι άλλο πράγμα το Πανεπιστήμιο και άλλο το Κολλέγιο, είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως γίνεται η κ. Ασημακοπούλου να εμφανίζεται ως οικονομολόγος και ταυτόχρονα και ως δικηγόρος. 
Το αναφέρω αυτό γιατί όπως γράφει σπούδασε σε προπτυχιακό επίπεδο οικονομικά (σε Κολλέγιο) και εν συνεχεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο Νομικά. Όμως ο μεταπτυχιακός τίτλος, είναι τίτλος εξιδείκευσης σε κάποιο επιστημονικό αντικείμενο (Νομικά) το οποίο όμως η ίδια δεν έχει σπουδάσει σε προπτυχιακό επίπεδο. Συνεπώς, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί βασικό τίτλο σπουδών. Επειδή με τις σπουδές στα Κολλέγια επικρατεί στην κυριολεξία ένα μπάχαλο για το ποια αναγνωρίζονται και ποια όχι, καλό θα είναι να δηλώσει η ίδια στο βιογραφικό της και τις αντίστοιχες αναγνωρίσεις από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
Χωρίς να συσχετίζω τίποτα με την περίπτωση της κ. Άννα Ασημακοπούλου θα σας υπενθυμίσω ότι στο κόμμα μας (ΝΔ) ελέγχονται με διαφάνεια τα πάντα και έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν αποπομπές υποψηφίων από τα κομματικά ψηφοδέλτια, σε περιπτώσεις όπου έχει διαπιστωθεί παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, μέσα από τη χρήση ψευδών στοιχείων.
ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

22 σχόλια

  1. Στον Καναδά υπάρχει το Seneca College όπου μπορείς να σπουδάσεις κάτι αντίστοιχο όπως αυτή η Κυρία. ¨οσοι έλληνες επιχείρησαν να αναγνωρίσουν το πτυχίο τους στο ΔΙΚΑΤΣΑ απογοητεύτηκαν διότι το ΔΙΚΑΤΣΑ είπε ότι μόνο πανεπιστήμια -Univercities-αναγνωρίζει και τους απέρριψε ώς αδιάβαστους. Ας προσέξει λοιπόν η ΝΔ με τι ανθρώπους νταραβερίζεται...
    Πτυχιούχος εξωτερικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΔ-ΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΛΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΠΕ ΕΙΝΑΙ

    ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ!!! ΤΟΥΣ
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΛΕΠΕΙΣ.

    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ Ή ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ 1979 ΕΙΧΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ψυχραιμία... δεν το γνωρίζω το Bryn Mawr ή όπως το λένε, αλλά και το Harvard είναι "Harvard College" (στο προπτυχιακό) και δε το αμφισβητεί κανείς. Γενικά το "College" δεν σημαίνει ότι είναι υποδεέστερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλα τα σούργελα στο παζάρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικοί δεν ξέρουν πως κάποιος μπορεί να κάνει MSc σε άσχετο τομέα από το πρώτο πτυχίο. Επίσης τα κολέγια είναι πιο κοντά στον ρόλο που έχουν τα δικά μας ΤΕΙ, δηλαδή η πρακτική έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την θεωρητική γνώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλαξαν τα πράγματα, άλλαξα κι εγώ..

    Δεν πείνασα (ακόμη) από την κρίση, δεν έμεινα (ακόμη) άστεγος από την κρίση, δε φυλακίστηκα (ακόμη) λόγω της κρίσης, δε σκέφτηκα ούτε για μια στιγμή ν’ αυτοκτονήσω από απόγνωση λόγω της κρίσης κι ούτε έχω σκοπό να τους κάνω τη χάρη.

    Φυσικά, έχω χάσει ελπίδες, όνειρα κι ελευθερία. Κυρίως έχασα μέρος από τον ύπνο μου. Φυσικά και με κυνηγάνε τράπεζες βγάζοντας διαταγές πληρωμών. Φυσικά τα βγάζω πέρα με λίγα, αλλά ευτυχώς έτσι είχα συνηθίσει. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κάτι που έχασα και μου στοιχίζει. Έχασα την ικανότητά μου να συγχωρώ τους ηλίθιους. Αποφάσισα να αδιαφορώ για τα βάσανα ανθρώπων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και δηλώνουν μέχρι και σήμερα ότι στις επόμενες εκλογές πάλι Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσουν.

    Κρίνω πλέον. Και παλιότερα έκρινα, αλλά έβρισκα κι ένα κάρο άλλοθι για να μη θεωρώ ως εχθρούς...
    κάποιους ανθρώπους. Τώρα πλέον θεωρώ εχθρό αυτόν που λέει «είναι ντροπή να θέλετε να υποχρεώσετε τον Γιώργο Παπανδρέου να καταθέσει στη Βουλή». Τώρα πλέον εξοργίζομαι με αυτούς που προχωράνε με συμψηφισμούς, λέγοντας «Ο Γιώργος σας πειράζει που στέλνει υπόμνημα, ενώ αν ήταν ο Κωστάκης μια χαρά θα βολευόσασταν». Τον κοιτάς κι αναρωτιέσαι, τι άλλο πρέπει να πάθει για να σταματήσει να είναι τόσο μαλάκας;

    Στερήθηκα τη χαρά να μπορώ να νοιάζομαι για τους ανθρώπους δίχως να με ενδιαφέρει τι πιστεύουν. Πλέον με ενδιαφέρει. Δε μπορώ να συμπαρασταθώ σε κανέναν που όταν ακούει να κατηγορούν την κυβέρνηση, σχολιάζει «γιατί ρε, ο Τσίπρας καλύτερα θα τα έκανε;». Είναι αδύνατον για τον κάθε μικρόμυαλο να αντιληφθεί ότι δεν είσαι σαν τα μούτρα του. Ότι επειδή εκείνος είναι ένας μαλάκας κολλημένος δεξιός ή ένας μουσειακός πρασινοφρουρός δε σημαίνει ότι κι εσύ είσαι είτε με τον Καραμανλή, είτε με τον Τσίπρα. Δεν φτάνει μέχρι εκεί το μυαλό του.

    Δεν αντέχω τους ανθρώπους που ακούνε τον Σαμαρά να δηλώνει ότι φαίνεται φως στο τούνελ και τον πιστεύουν. Δε γίνεται να τους συμπαθήσω ή να τους έχω φίλους. Πρέπει να προστατέψω το μυαλό μου. Πρέπει να προστατέψω κι αυτόν κι εμένα από την οργή μου.

    Τον πληρωμένο απλώς τον προσπερνάς. Αυτός με 100 ευρώ θα σου πει ή θα γράψει ό,τι θες. Επαγγελματίας σκουπίδι είναι. Εκείνον όμως που τραβάει τα χίλια βάσανα και σου λέει «το παλεύει ο Σαμαράς» ή «Ο Βενιζέλος φταίει μωρέ;», δε μπορώ να τον αντέξω. Παλιότερα είχα υπομονή. Τώρα δεν έχω.

    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω υπομονή με αυτούς που βρίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους επειδή «όλοι μπήκαν με βύσμα», αλλά τους έτρεξαν τα σάλια μόλις άκουσαν ότι στη θέση αυτών που θα φύγουν, θα μπουν καινούριοι. Και δεν τους γουστάρω, γιατί αυτούς τους ίδιους αν τους πεις ότι στο άρθρο 63 του κανονισμού της Βουλής γράφει πως: «Aν βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, κρατείται υποχρεωτικά, για κάθε απουσία, το ένα τριακοστό της μηνιαίας αποζημίωσής του» κι ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το ποιοι είναι οι χαραμοφάηδες, δε λένε κουβέντα.

    Δε μιλάνε, επειδή είναι τσάτσοι κάποιου βουλευτή κι ελπίζουν κάπου να τους χώσει. Σε μια θεσούλα. Τους το υποσχέθηκε. Κι αυτοί τον πιστεύουν. Τον στηρίζουν. Λένε τα καλύτερα. Θα τον ξαναψηφίσουν. Κι ας τους γάμησε τη ζωή. Δεν πειράζουν οι χαμένες ζωές των άλλων. Αρκεί που ο βουλευτής τους, υποσχέθηκε ότι τώρα θα τους βολέψει.

    Δεν τους γουστάρω τους παρτάκηδες. Δεν τους πάω αυτούς που τις απώλειες των άλλων τις θεωρούν δικαιολογημένες επειδή «καλά να πάθουν που δεν ήταν νοικοκυραίοι», αλλά τις δικές τους απώλειες τις θεωρούν απαράδεκτες και ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι «των αναρχοαριστερών που έκαψαν το κέντρο της Αθήνας». Πόση μαλακία ν’ αντέξεις πια; Πόσες φορές να υπομένεις ν’ ακούσεις ότι «εδώ που φτάσαμε φταίει η Αριστερά»;

    Δεν τους λυπάμαι, δεν τους γουστάρω, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω, ούτε να τους ακούω. Δε μ’ ενδιαφέρουν. Καλός ο ουμανισμός, αλλά όχι σε τέτοιες κοινωνίες και σε τέτοιες καταστάσεις. Όποιος έχει διαφορετική άποψη από αυτή που επιβάλει το Σύστημα, τον βαφτίζουν ένοχο, ανθέλληνα, μπαχαλάκια και όποια άλλη μαλακία τους κατέβει στο άδειο τους κεφάλι.

    Καθόλου δε με τρομάζουν οι εκφοβισμοί για κοινωνικές αναταραχές και εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Χίλιες φορές να γίνει έτσι για να τελειώνουμε. Αυτοί που υποστηρίζουν με τόσο σθένος και «ιδεολογική σταθερότητα» τα κόμματα της συγκυβέρνησης, είναι οι ίδιοι που τα στήριζαν τόσα χρόνια και φτάσαμε στο γκρεμό. Ο γκρεμός είναι ο μονόδρομός τους και ψηφοφόροι του γκρεμού οι δεξιοί πάση θυσία.

    Απ’ όλα όσα έχασα, αυτό με πείραξε περισσότερο. Ότι μέσα μου γεννήθηκε το μίσος.

    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ΤΕΙ στην Ελλάδα μπορεί να έχουν καλύτερη πρακτική εξάσκηση αλλά δεν είναι ισόβαθμα με τα ΑΕΙ. Εξάλλου θέλεις περισσότερα μόρια για τα ΑΕΙ. Όσον αφορά τη κα Ασημακοπούλου μόνο αν μας δείξει την αναγνώριση απο το ΔΙΚΑΤΣΑ θα πειστούμε ότι είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου. Όσο για το φίλο που γράφει για το Χάρβαρντ πρέπει να ξέρει ότι ο Γενικός τίτλος είναι Univercity και οι επιμέρους σχολές είναι Colleges του Univercity.
    Πάντως μέχρι στιγμής η κα Ασημακοπούλου δείχνει ότι απεφοίτησε απο ένα απλό Κολλέγιο ίσως όπως λέμε Κολλέγιο Ελευθέρων Σπουδών. Ας το προσέξει αυτό η ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Terminology for Different School Levels

    The terms "college" and "university" may be synonymous, or may be used as a way of granting greater stature to an institute of higher learning. In some areas there are multiple, public, degree-granting systems. This can include numerous community or junior colleges as well as technical or art schools that are often at the same level. Universities, then, are those schools that offer higher degrees beyond a two or four-year program.

    Colleges in Traditional Settings

    Traditionally, the term "college" applied to a part of a university. Large universities may be split into colleges or schools that offer different degrees. Deans or heads of these departments oversee them, but the university itself holds the ability to grant degrees. Most large universities also offer advanced programs resulting in doctoral and masters degrees.
    Απο αυτόν τον ορισμό με σαφήνεια προκύπτει ότι το COLLEGE και το UNIVERSITY σε ότι αφορά την ισοδυναμία των πτυχίων είναι το ίδιο εφόσον η διάρκεια των σπουδών για το βασικό τίτλο είναι 4 χρόνια.
    Απλά το college δεν δίνει MASTER KAI PHD,
    ΤΟ university δίνει MASTER KAI PHD και δέχεται πτυχιούχους COLLEGE ακόμα και αν ο βασικός τίτλος 3βάθμιας εκπαίδευσης αποκτήθηκε μετά από τρία έτη φοίτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να τελειώνουμε με την ιστορία της κας Ασημακοπούλου: Ας μας δείξει την αναγνώριση των σπουδών της απο το επίσημο όργανο της Ελληνικής πολιτείας το ΔΙΚΑΤΣΑ. Έχει αναγνωριστεί το πτυχίο της; Αν ΝΑΙ έχει καλώς, αν ΟΧΙ , ολα τα άλλα είναι φούμαρα και δεν έχει τότε πτυχίο αντίστοιχο ελληνικού πανεπιστημίου. Και να είναι πιο σοβαρή όταν απευθύνεται στους πολιτικούς της αντιπάλους. Τέτοια παιδεία πήρε εκεί στην Αμερική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και όμως το Πανεπιστήμιο Bryn Mawr είναι από τα παλαιότερα και γνωστότερα των ΗΠΑ υπάρχει δε και εκτεταμμένο δίκτυο στις ανατολικές πολιτείες που μέσω της πώλησης βιβλίων που προσφέρονταιδωρεάν από φίλους του πανεπιστημίου χρηματοδοτεί τις υποτροφείες των φοιτητών του.
    Είναι γνωστό οτι απόφοιτος του Bryn Mawr ήταν και η Εύα Πάλμερ Σικελιανού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απάτη με τις φοιτητικές εκλογές.

    Σύμφωνα με τη ΔΑΠ ψήφισαν στα ΑΕΙ περίπου 65.000 φοιτητές και στα ΤΕΙ ( σύμφωνα με την ΠΣΚ ) 27.000 σπουδαστές, δηλαδή συνολικά περίπου 92.000 ( αν δεν έχει υπάρξει νοθεία σε κάποιες σχολές με περισσότερα ψηφοδέλτια.
    Κάθε χρόνο εισάγονται στα ΑΕΙ-ΤΕΙ περίπου 80.000 υποψήφιοι, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 350.000 ενεργοί φοιτητές και σπουδαστές, χώρια οι φοιτητές- σπουδαστές που χρωστούν μαθήματα σε μεγαλύτερα έτη από τα χρόνια φοίτησης. Με απλά λόγια, ψήφισε λιγότερο από 1/3 των φοιτητών-σπουδαστών και η "πρώτη δύναμη" ΔΑΠ πήρε περίπου 40.000 ψήφους σε ΑΕΙ- ΤΕΙ, δηλαδή το 1/10 του συνόλου των φοιτητών-σπουδαστών, ενώ η ΠΑΣΠ πήρε 17.000 ψήφους, με μεγάλες απώλειες σε ψήφους και ποσοστά, δηλαδή το 1/20 των φοιτητών- σπουδαστών. Και αυτές οι δύο παρατάξεις πανηγυρίζουν,μάλλον επειδή οι φοιτητές και σπουδαστές τους έφτυσαν κατάμουτρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ. ΠΟΙΟΥΣ ; ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ 200-300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ! ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΩΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ - ΠΙΑ- ΣΕ "ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΥΡΙΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ. ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 3 ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ΟΜΩΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΚΑΙ, ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΥΠΑ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ "ΧΕΡΙ" ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΘΥΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΦΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩΝ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ Ή ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΑ ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ! ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΙΝΟΥΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ασημακοπούλου είναι γεννημένη στις ΗΠΑ κι έχει ακολουθήσει το αμερικάνικο σύστημα που δεν έχει καμιά σχέση με το ελληνικό. Τα περί ΔΙΚΑΤΣΑ είναι εντελώς αστεία, μόνον εντελώς άσχετοι μπορεί να λένε τέτοιες ανοησίες.

    Για να γίνεις δικηγόρος στις ΗΠΑ τελειώνεις πρώτα κάποιο βασικό πτυχίο, σε όποιο αντικείμενο σπουδών θέλεις εσύ (από οικονομικά, μέχρι πολυτεχνείο), και μετά δίνεις εξετάσεις στο Law School απ’ όπου τελειώνοντας παίρνεις διδακτορικό, γίνεσαι δηλ. Doctor of Law. Η ίδια ιστορία και με την ιατρική, όπου τελειώνεις Doctor of Medicine (γι’ αυτό προσφωνούν και το γιατρό doctor, αλλά για τους δικηγόρους δεν συνηθίζεται).
    Και η Νομική και η Ιατρική διαρκούν περίπου 8 χρόνια γιατί παίρνεις 2 πτυχία, ένα προπτυχιακό κι ένα μεταπτυχιακό.

    Το αν το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο που έκανε τις προπτυχιακές της σπουδές είναι Κολέγιο ή οτιδήποτε άλλο, ελάχιστη σημασία έχει, αφού ήταν αρκετό για να γίνει δεκτή στο Law School.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. LibraryGiveArtsAthleticsCalendarsNewsDirectories
    Twitter
    Facebook
    YouTube


    ADMISSIONS EXPRESS

    Apply to Bryn Mawr
    Request Information
    Plan a Visit
    INFORMATION FOR...

    Prospective StudentsFacultyCurrent StudentsStaffParents and FamiliesAlumnaeVisitors
    Academics
    Admissions & Financial Aid
    Student Life
    Campus
    Offices
    About Us

    Independent
    THINKING
    "I chose to attend Bryn Mawr because their professors all bring something different to the table, which helps me step back and see the whole mosaic that is social work."
    - Clarence Jasper MSS '13
    Read more »



    News
    Events
    Owls Care Blog Chronicles Community Service
    Owls Care, the community service initiative of the Bryn Mawr College Athletics Department, recently launched a blog t...
    Keshia Koech ’14 Awarded Davis Project for Peace to Help Disabled in Kenya
    While many children were relaxing during their summer vacation, Keshia Koech ’14 spent the summer between third and...
    May Day 2013 in Pictures
    Sunny skies and seasonal temperatures set the stage for a perfect 2013 May Day. From the strawberries and cream in th...
    More News »
    Noteworthy
    Students Honored at 2013 Awards Ceremony

    Commencement 2013, May 17-18.

    Transportation Schedules

    Blue Bus to Haverford College
    Full Schedule »9:2010:00
    SEPTA Paoli/Thorndale Line to Center City Philadelphia
    Full Schedule »9:189:54

    A-Z Index Emergency Information Employment Give to Bryn Mawr Contact Us Privacy Policy
    Copyright © 2013 Bryn Mawr College 101 North Merion Ave, Bryn Mawr, PA 19010-2899 Phone: (610) 526-5000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά είστε για τα πανηγύρια. Όσοι γράφουν τις σαχλαμαρες περί αντίστοιχιας colleges και ΤΕΙ, είναι εντελώς άσχετοι με το αμερικανικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης. Γενικά ο τίτλος college πηγαίνει σε μικρότερα ως προς τον αριθμο σπουδαστών πανεπιστήμια. Βέβαια υπ´αρχουν πολλές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα όπως π.χ. το Boston college. Επίσης σε κάθε πανεπιστήμιο ο τίτλος college παραπέμπει σε σχολη του πανεπιστημίου (π.χ. College of engineering or college of education etc.). Με το μαλακό λοιπόν η σαχλαμαρα γιατί θα μας αφήσετε χωρίς μαλλιά με αυτές τις ανοησίες που γράφετε. Επίσης το bryn mawr είναι ένα σχετικά γνωστό πανεπιστήμιο χωρίς να είναι βέβαια ένα απο τα top των ΗΠΑ. Αν και δε νομίζω ότι αυτο είναι το ζητούμενο εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειά σου ρε Σαμαρίκο !
    Οι εποχές άλλαξαν, εσύ είσια ακόμα στην δεκαετία του 50 και του 60 ...
    Η ΝΔ εχει πεθάνει, όπως και το ΠΑΣΟΚ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λυπάμαι που θα σας το κάνω αυτό, αλλά είστε δυστυχώς πέρα για πέρα ανακριβείς. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο συγγεκριμένο βιογραφικό, εκτός από το γεγονώς ότι είναι μέλος της ΝΔ.

    Η διαφορά μεταξύ college και university είναι (σχεδόν) η ίδια μεταξύ μιας Σχολής και ενός Πανεπιστημίου. Για παράδειγμα αν έχεις σπουδάσει στη Σχολή Θετικών Επιστημών - Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τότε στα "αμερικάνικα" θα έλεγες ότι σπούδασες στο School of Mathematics of College of Applied Sciences at the University of Athens. Τα Colleges είναι αυτόνομες Σχολές ή κάποιες Σχολές συνήθως παρεμφερούς αντικειμένου. Τα Universities είναι ΣΥΝΟΛΟ από colleges. Για παράδειγμα στα "αμερικάνικα" η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, θα λεγότανε College of Arts και τα τμήματα της (π.χ. Ζωγραφικής, Γλυπτικής, κλπ) θα λεγόντουσαν School of Sculpture, κλπ. Κάποιος παραπάνω είπε ότι το Harvard είναι college. Το Harvard είναι University και έχει το Harvard College ως προπαρασκευαστικό για τα Schools. Δίνει Προπτυχιακούς τίτλους σπουδών, ενώ πτυχιακούς τίτλους σπουδών δίνουν τα Schools. Γενικότερα, το Σαξωνικό μοντέλο ταξινόμησης των σπουδών μπορεί να μπερδεύει εμάς τους Έλληνες, γιατί ακολουθούμε το Γερμανικό μοντέλο.
    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν και εφόσων την έκαναν δεκτή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, με το τίτλο σπουδών της συγκεκριμένης σχολής (college), τότε έχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Το σκάνδαλο θα ήταν αν "έβαλε βύσμα" προκειμένω να τη κάνουν δεκτή στο Μεταπτυχιακό, αλλά τρέχα βρες άκρη με τα ιδιωτικά κολλέγια της Αμερικής που σπουδάζεις και πέρνεις τίτλο, αρκεί ο μπαμπάς να κάνει δωρεά.

    Η μόνη σωστή παρατήρηση είναι πως καλό θα ήταν να γράψει τις αντιστοιχίες κατά ΔΟΑΤΑΠ, αλλά προφανώς ΔΕΝ τη συμφέρουν και προπάντων δεν νομίζω να χρειάστηκε ποτέ να το κάνει στην επαγγελματική της καρίερα (η οποία υποθέτω πως είναι και σχετικά ανύπαρκτη).

    Πολύ θα ήθελα να ήταν αλήθεια η "αποκάλυψή" σας, αλλά καλό θα ήταν όλοι εσείς που θέλετε να λέγεστε δημοσιογράφοι να το "ψάχνετε" λίγο παραπάνω, γιατί κακά τα ψέματα στο "γκεμπελισμό" είστε όλοι πρώτοι... στην έρευνα όμως, μόνο ο Κούλογλου, ο Βαξεβάνης, ο Αυγερόπουλος, ο Δανέζης, η Καρχιλάκη, ο Τέλογλου, ο Παπαχελάς, ο Θεοδωράκης και κάποιοι που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ, αξίζουν να λέγονται δημοσιογράφοι.

    Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο Internet και σύντομες απαντήσεις εδώ http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_difference_between_a_college_and_a_university

    (και για να το θέσω ευθέως, δεν υπερασπίζομαι τη κα Πως-Τη-Λένε, υπερασπίζομαι την αλήθεια και το δικαίωμά μου να έχω σωστή ενημέρωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είναι όλοι τους επικίνδυνοι.

    Από την ημέρα που η Ελλάδα χρεοκόπησε, επισήμανα άπειρες φορές πως το κύριο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η απουσία της Δικαιοσύνης.

    Πιάστηκε το χέρι μου να γράφω πως, αν δεν αποδοθεί Δικαιοσύνη, δεν έχουμε καμία ελπίδα.

    Πιάστηκε το χέρι μου να γράφω πως με λιγότερα μπορούμε να ζήσουμε αλλά, χωρίς Δικαιοσύνη, είμαστε τελειωμένοι.

    Το αποτέλεσμα είναι, εν έτει 2013, τρία χρόνια μετά την χρεοκοπία, να βρίσκονται ακόμα στην κυβέρνηση τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα από το 1974 και μετά.

    Επίσης, μετά το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» του Σαμαρά που έκλεισε την ΕΡΤ, η χώρα στερείται πια της δημόσιας τηλεόρασης -παγκόσμια πρωτοτυπία για δημοκρατική χώρα- και τις δημόσιες συχνότητες νέμονται πια αποκλειστικά παράνομα ιδιωτικά κανάλια που ανήκουν σε ανθρώπους που έχουν -μαζί με τους εκάστοτε κυβερνώντες- τεράστια ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας· χτες το βράδυ, οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορούσαν να ενημερωθούν για τις πολιτικές εξελίξεις μόνο από τους Πρετεντέρηδες και άλλους δημοσιογράφους συμφερόντων Μπόμπολα, Αλαφούζου κλπ.

    Όλες οι εξουσίες είναι συγκεντρωμένες στην πολιτική και οικονομική ελίτ που έφαγε τις σάρκες της Ελλάδας.

    Οι εκλογές του περασμένου Ιουνίου ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες να αποδείξουν πως επιθυμούν Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

    Αυτή η ευκαιρία χάθηκε.

    Οι Έλληνες πολίτες επιβράβευσαν -για μια ακόμα φορά- τα δυο κόμματα που έκαναν την Ελλάδα ανέκδοτο.

    Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων -πάντως η κυβέρνηση που προέκυψε αποδείχτηκε και κατώτερη των περιστάσεων, και επικίνδυνη-, αλλά τουλάχιστον θα εκφραζόταν η επιθυμία των πολιτών για Δικαιοσύνη και κάθαρση.

    Σήμερα, νομίζω πως είναι πια πολύ αργά.

    Αν, μετά τις επόμενες εκλογές, προκύψει κυβέρνηση από κόμματα που δεν είχαν ποτέ την εξουσία και αυτή η κυβέρνηση αποδειχθεί ικανή και τίμια, δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο μια πραγματικά διαλυμένη χώρα αλλά και τη λυσσαλέα επίθεση από τα μέλη της οικονομικής ολιγαρχίας και μαφιοκρατίας που αφενός θα νιώσουν πως απειλούνται τα προνόμιά τους και αφετέρου θα πρέπει να πάρουν τον δρόμο για το δικαστήριο.

    Από την άλλη, εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η χώρα δεν χρειάζεται κυβέρνηση αλλά θαυματοποιούς.

    Αργήσαμε πάρα πολύ.

    Οι Έλληνες πολίτες -στην πλειοψηφία τους- αποδεικνύονται διαρκώς κατώτεροι των περιστάσεων.

    Και δεν έχουμε καμιά δικαιολογία πια.

    Τα ξέραμε όλα.

    Και κάναμε τις επιλογές μας.

    Δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε σε πλήρη εκτροπή.

    Καλή τύχη.

    Εγραψε ο Pitsirikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΤΙΤΛΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ Ή ΟΣΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Ή τώρα ή ποτέ"! Ξύπνα Έλληνα αδελφέ!

    "Ή τώρα ή ποτέ"! Κι όταν λέω "ποτέ", το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ίσως και για αιώνες"...

    Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου.

    Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες.

    Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι.

    Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της.

    Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι.

    Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.

    Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.


    Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τάνκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια.

    Σ' έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν.

    Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, "Έλληνες" και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.

    Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη "δημοκρατία" που μας σέρβιραν.

    Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις.

    Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν.

    Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να 'ρθουν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.

    Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο "ΟΧΙ"! Να πεις το νέο "Μολών Λαβέ"! "Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται"!

    Και μη ξεχνάς το που χρωστάς.

    Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγένητοι, οι νεκροί". (Κ. Παλαμάς)

    .«Όταν το άδικο γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον». και «Αν αγωνιστείς. μπορείς και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς, είσαι ήδη χαμένος».(Μπέρτολτ Μπρεχτ)


    Οι Φάσσες

    αντιγράφουν απο τον Μίκη Θεοδωράκη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση