GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε λίγη ώρα: Οι ευρωβουλευτές συζητούν τις αλλαγές στο Σύνταγμα της Ουγγαρίας

Το ΕΚ θα συζητήσει τις συνταγματικές εξελίξεις στην Ουγγαρία με την Ιρλανδή Υπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Lucinda Creighton και την Α...

Το ΕΚ θα συζητήσει τις συνταγματικές εξελίξεις στην Ουγγαρία με την Ιρλανδή Υπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Lucinda Creighton και την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding την Τετάρτη στις 9 πμ (ώρα Γαλλίας). Η συζήτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης υιοθέτησης μίας σειράς τροπολογιών στη βασική νομοθεσία της Ουγγαρίας από το Κοινοβούλιο της χώρας. Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ ελέγχει αν αυτές οι αλλαγές σέβονται την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν από το Ουγγρικό Κοινοβούλιο στις 11 Μαρτίου, οι τέταρτες κατά σειρά από την έναρξη ισχύος του νέου Συντάγματος τον Ιανουάριο του 2012, επηρεάζουν ζητήματα όπως οι αρμοδιότητες του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, η αναγνώριση θρησκευτικών ομάδων και το νομικό καθεστώς των αστέγων.
Ο ευρωβουλευτής Rui Tavares (Πράσινοι, Πορτογαλία) επεξεργάζεται ένα ψήφισμα εκ μέρους της Επιτροπής, το οποίο αξιολογεί τις νομοθετικές αλλαγές στην Ουγγαρία και τη συμβατότητά τους με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις αξίες που κατοχυρώνουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στην Ολομέλεια μέσω του EP Live και EbS+

EP Live
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/schedule
EbS+
http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?sitelang=en&page=3&institution=Parliament&date=04/16/2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση