GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο απλές οι διαδικασίες για τις αναρρωτικές άδειες

Μειώνεται η ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους οι οποίοι παίρνουν αναρρωτικές άδειες. Στο εξής θα καταθέτουν... τις αιτήσεις των αναρρωτ...

Μειώνεται η ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους οι οποίοι παίρνουν αναρρωτικές άδειες. Στο εξής θα καταθέτουν...
τις αιτήσεις των αναρρωτικών αδειών τους χωρίς να υποχρεούνται να ζητούν και βεβαίωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) για τα στοιχεία των γιατρών που χορηγούν βεβαιώσεις ασθενείας.

Χάρη στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ ΙΣΘ και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), απλοποιείται η διαδικασία και μειώνεται η γραφειοκρατία για τους εργαζόμενους. Οι ιδιώτες γιατροί καλούνται πλέον να ενημερώνουν τους ασθενείς τους ότι δεν χρειάζεται να περνούν από τον Ιατρικό Σύλλογο για να θεωρήσουν τις γνωματεύσεις τους, αλλά αρκεί να πηγαίνουν απευθείας στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, με το μνημόνιο συνεργασίας διευκολύνεται και η διαδικασία για τους υποψήφιους θετούς γονείς για διακρατικές υιοθεσίες. Στο εξής, οι υποψήφιοι δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στον Ιατρικό Σύλλογο, μαζί με τον ιδιώτη γιατρό που τους χορήγησε την ιατρική βεβαίωση για την υιοθεσία, προκειμένου να θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής του. Αντίθετα, θα απαλλάσσονται από αυτή την υποχρέωση, καθώς τα στοιχεία αυτά θα αναζητούνται ηλεκτρονικά μέσω της διασύνδεσης μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις υγειονομικές επιτροπές και τους αρμόδιους υπαλλήλους που χειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες και τις διακρατικές υιοθεσίες.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση