GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή στοιχεία για τις εκκρεμείς υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Απριλί...

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Απριλίου στοιχεία για τις διώξεις που έχουν περιέλθει στα πρωτοβάθμια και τα...
δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας καλούσε τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το πού οφείλεται η καθυστέρηση συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων και πόσες είναι οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν.

Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Μανιτάκη, στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1.530 διώξεις «κατά υπαλλήλων για όλες τις περιπτώσεις παραπτωμάτων που προβλέπει ο Ν. 3528/2007 και ήδη έχουν χρεωθεί και εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς».

Ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι «οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι 577, εκ των οποίων οι 433 αφορούν σε υπαλλήλους υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ β΄ βαθμού και οι 144 αφορούν σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Έχουν ήδη εξεταστεί 250 υποθέσεις και έχει επιβληθεί το μέτρο της οριστικής παύσης σε 91 περιπτώσεις».

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες και το οποίο εκδικάζει 149 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ.

Όπως ενημερώνει ο υπουργός, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών σύστασης και συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Μανιτάκης επισημαίνει ότι την αρμοδιότητα για τη σύσταση και συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων φέρει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός, ενώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει αρμοδιότητα υπόδειξης στους αρμόδιους φορείς, αλλά περιορίζεται στη διατύπωση προτάσεων-κατευθύνσεων, καθώς και στη διενέργεια των απαραίτητων οχλήσεων προς τα αρμόδια υπουργεία και στη στενή παρακολούθηση της όλης πορείας των ενεργειών τους.

Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο κοινοποιούνται υποχρεωτικά οι αποφάσεις σύστασης και συγκρότησης όλων των πειθαρχικών συμβουλίων, έως σήμερα έχουν συσταθεί 60 πειθαρχικά συμβούλια για τα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτά και τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

«Σε κάθε περίπτωση, η πειθαρχική εξουσία εξακολουθεί, κατά τη μεταβατική περίοδο, να ασκείται σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς, προκειμένου να λειτουργεί η Διοίκηση και να μην υφίσταται διοικητικό κενό», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Μανιτάκης και θυμίζει ότι με το Ν. 4057/2012 προβλέφθηκε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, εξακολουθούν να ασκούν τις πειθαρχικές αρμοδιότητες τα υπηρεσιακά συμβούλια.

defencenet.gr

1 σχόλιο

  1. όρυβος έχει προκληθεί μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Χωνί», σύμφωνα με το οποίο καθηγήτρια απολύθηκε από το Κολέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει. Αναμένεται διάψευση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ώστε να βεβαιωθούμε πως η είδηση είναι αληθινή.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γιος του Αντώνη Σαμαρά αντέγραφε από την Γιαδικιάρογλου που αντέγραφε από την Παπασταύρου.

    Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποιο μάθημα αντέγραφε ο γιος του Αντώνη Σαμαρά, αν και υπάρχουν πληροφορίες πως αντέγραφε στην Παρασκευή Πίτσας.

    Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν ζήτησε...
    την απόλυση της καθηγήτριας αλλά, μόλις έμαθε πως ο γιος του αντέγραφε, ζήτησε από την διεύθυνση του Κολεγίου να τον κουρέψουν με την ψιλή, να του σκίσουν το παντελόνι και να τον περιφέρουν στους δρόμους του Ψυχικού για διαπόμπευση και παραδειγματισμό.

    Εν τω μεταξύ, σάλο αναμένεται να προκαλέσει η είδηση πως η Ομάδα Αλήθειας αντέγραφε από τον Γκαίμπελς, αν και οι ίδιοι υποστηρίζουν πως διόρθωναν τα λάθη του Γκαίμπελς που ήταν σκράπας στην προπαγάνδα.


    οικογένεια με βαθιά δημοκρατική... αλισβερίσια.... ΣΚΟΤΏΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .. ΕΚΕΊ ΠΟΝΆΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΊΧΝΟΥΝ.... ΚΑΝΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΩΣΊΛΟΓΟΥ ΖΩΝΤΑΝΌ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση