GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας… χωρίς χρήματα!

Περάστε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά σας, ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα και σώζοντας τα χρήματα του πορτοφολιού σας. Για αρκετά νοικοκυρ...

Περάστε αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά σας, ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα και σώζοντας τα χρήματα του πορτοφολιού σας. Για αρκετά νοικοκυριά, ένα οικογενειακό τριήμερο σε ένα νησί ή το εξωτερικό μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο…
αλλά θυμηθείτε ότι υπάρχουν φθηνές ή δωρεάν δραστηριότητες και στην Αθήνα! Οι παρακάτω πρωτότυπες ιδέες θα προσφέρουν χαμόγελο στους γονείς και στα παιδιά, χωρίς να σας «καταστρέψουν» οικονομικά…

Κάντε πικ νικ στη φύση… της Αθήνας!

Υπάρχουν αρκετά μέρη μέσα στην Αθήνα που μπορείτε να στρώσετε το τραπεζομάντηλο του πικ νικ και να απολαύσετε τα χρώματα της Άνοιξης και τα παιχνίδια με τα παιδιά σας. Ο λόφος Φιλοπάππου, το πάρκο Τατοϊου, το πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος και το πάρκο σκοπευτηρίου Καισαριανής αποτελούν ιδανικές περιοχές για κυνηγητό στο γκαζόν ή πολλές οικογενειακές φωτογραφίες. Εξερευνήστε με τα παιδιά σας τη φύση και κάντε ποδήλατο στα μονοπάτια της.

Εξερευνήστε μαζί τον κήπο του σπιτιού σας

Πάρτε μερικά μαξιλάρια και κιάλια και ξαπλώστε στην αυλή του σπιτιού μαζί με τα παιδιά σας. Νωρίς το απόγευμα είναι η καλύτερη ώρα για να παρατηρήσετε τα σύννεφα ή τα πουλιά της περιοχής. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μαντέψτε το σχέδιο των σύννεφων. Μετά, μπορείτε και να εξερευνήσετε τα έντομα του κήπου και να μεταφέρετε διάφορες γνώσεις στα παιδιά σας.

Παρακολουθήστε τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα αμάξια

Τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα τα αγόρια, τρελαίνονται για τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, τα τρένα και τα αυτοκίνητα. Γιατί, λοιπόν, να μην περάσετε μια ώρα στο σιδηροδρομικό σταθμό, το λιμάνι ή το αεροδρόμιο, παρακολουθώντας την κίνηση των μέσων; Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο… αλλά το χαμόγελο των παιδιών θα σας αποζημιώσει!

Φτιάξτε ένα δεντρόσπιτο στο εξοχικό σας

Το δεντρόσπιτο στο εξοχικό αποτελεί το όνειρο κάθε παιδιού και προσφέρει άπειρες ώρες διασκέδασης και παιχνιδιού. Με τη βοήθεια των παιδιών σας φτιάξτε ένα μικρό σπιτάκι πάνω στο δέντρο του κήπου ή στο κοντινό δασάκι και περάστε αξέχαστες στιγμές. Ζήστε το ρόλο του παραμυθιού και θυμηθείτε την αξία της παιδικής φαντασίας.

Ψαρέψτε και παίξτε στις κοντινές παραλίες

Εξοπλιστείτε με φαγητό, καλάμια και καλή διάθεση και πηγαίνετε με τα παιδιά σας στην πιο κοντινή παραλία της περιοχής. Μπορείτε να διαλέξετε από το Λουτράκι και τον Ωρωπό μέχρι τη Νέα Μάκρη. Ψαρέψτε μαζί με τα παιδιά σας και περάστε ένα αξέχαστο απόγευμα στη θάλασσα. Μπορείτε να διαγωνιστείτε στο παιχνίδι «ψαράκια», στο οποίο πρέπει να ρίξετε τις πέτρες στη θάλασσα.. έτσι ώστε να κάνουν γκελ!

Κάντε μόνοι σας ξενάγηση στα μουσεία της Αθήνας

Κάντε μια βόλτα στην Αθήνα, με το κάθε μέλος της οικογένειας να βρίσκεται στο ρόλο του ξεναγού! Μπορείτε να έχετε προετοιμαστεί από πριν, διαβάζοντας για τα αξιοθέατα που θα επισκεφτείτε. Τα παιδιά νιώθουν σαν μικροί εξερευνητές, μπαίνοντας στο ρόλο των ιπποτών μπροστά από ένα μνημείο που θυμίζει κάστρο ή στο ρόλο των πολεμιστών. Παράλληλα, επισκεφτείτε διάφορα μουσεία με κειμήλια πολέμων, αεροσκάφη ή ταριχευμένα ζώα ή παιδικού χαρακτήρα όπως είναι το Παιδικό Μουσείο. Άλλωστε, μερικά από αυτά διαθέτουν και ειδικούς χώρους για παιδιά με βιβλία, παιχνίδια και ζωγραφική.

Επισκεφθείτε το πιο κοντινό pet shop ή ζωολογικό κήπο

Ένα κατάστημα για ζώα ή ένας ζωολογικός κήπος, όπως είναι το Αττικό Πάρκο, μπορούν να μάθουν στα παιδιά σας τα πάντα γύρω από τα ζώα, μέσα από τους ήχους και τις μυρωδιές. Παρατηρήστε μαζί τους, τους παπαγάλους, τα φυτά, τα ψάρια και ο,τι υπάρχει στο χώρο. Άλλωστε, αρκετά πάρκα διαθέτουν και καφετέρια για να ξεκουραστείτε οικογενειακώς…

Επισκεφτείτε την τοπική βιβλιοθήκη ή γκαλερί

Αφήστε τα παιδιά σας να εξερευνήσουν τα ράφια της βιβλιοθήκης και να επιλέξουν το βιβλίο που εξιτάρει τη φαντασία τους. Εκεί θα κοινωνικοποιηθείτε σαν οικογένεια και θα μπορέσετε να προσφέρετε γνώσεις στα παιδιά, ενώ αν είστε τυχεροί θα πετύχετε και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Εναλλακτικά, βρείτε τις γκαλερί στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο και επισκεφτείτε την ιδανική για τα παιδιά σας.

Συμβουλές για την τέλεια οργάνωση… μιας εκδρομής!

Καθορίστε πόσα χρήματα είστε σε θέση να ξοδέψετε για ψυχαγωγία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κάντε μια λίστα από δωρεάν ή χαμηλού κόστους δραστηριότητες στην περιοχή σας.

Ρωτήστε τα μέλη της οικογένειας… για τις αγαπημένες δραστηριότητες τους!

Ανατρέξτε στη λίστα, όταν αναζητάτε ιδέες για διασκέδαση και μαζέψτε κάθε κουπόνι προσφοράς π.χ. για μίνι γκολφ, μπόουλινγκ, εστιατόρια κ.α.

Προτιμήστε να διοργανώνετε εκδρομές ή βόλτες μαζί με φίλους… ώστε να σας βγαίνει πιο οικονομικά!

Αποφύγετε τις βόλτες στα εμπορικά κέντρα, πριν την εκδρομή, γιατί αυτό θα σας βάλει στον πειρασμό να δαπανήσετε χρήματα στα ψώνια.
flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση