GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στήριξη στον αγώνα του προσωπικού του Κ.Υ. Γαστούνης

Σε συνεδρίασή του, το ΔΣ του σωματείου αποφασίζει ότι στηρίζει τον αγώνα του προσωπικού , του Κέντρου Υγείας Γαστούνης. Με πρόσχημα ...


Σε συνεδρίασή του, το ΔΣ του σωματείου αποφασίζει ότι στηρίζει τον αγώνα του προσωπικού , του Κέντρου Υγείας Γαστούνης. Με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση...
οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια μεθοδεύουν τη διάλυση της Υγείας – Πρόνοιας απ’ όλες τις πλευρές και με πολλούς τρόπους. Χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, οι ασθενείς πληρώνουν αυξημένα ποσά προκειμένου να αγοράσουν τις αναγκαίες υπηρεσίες ,με το εισιτήριο – χαράτσι στα εξωτερικά ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων, ενώ αυξάνεται και η συμμετοχή για νοσηλεία, φάρμακα, εξετάσεις.

Η κάλυψη των δραματικών κενών ιατρονοσηλευτικού προσωπικού επιχειρείται να καλυφθεί με λύσεις μπαλώματα – διαχείρισης της μιζέριας ανάμεσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και Κέντρα Υγείας του νομού. Παντού καλλιεργούν το "διαίρει και βασίλευε". Στον Πύργο, λένε ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν ωφελημένοι από τις συγχωνεύσεις γιατί θα έρθει προσωπικό από τα μικρά. Στα άλλα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας λένε να σωθεί το "δικό μας νοσοκομείο" και ας κλείσουν τα άλλα. `Η να σωθούν οι εργαζόμενοι και ας κλείσει το νοσοκομείο.

Θέλουν νοσοκομεία – εταιρείες με υπηρεσίες Υγείας ανάλογα με το πορτοφόλι του ασθενή.

Θέλουν φτηνό, ευέλικτο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό, που αντί να προσφέρει υπηρεσίες Υγείας για το λαό θα πρέπει να διασφαλίζει με τον πιο αισχρό τρόπο τα κέρδη τους.

Πρώτος τους στόχος είναι οι δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης γιατί αποτελούν το καλύτερο «φιλέτο» για τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να εισβάλλουν στον χώρο της υγείας.

Στον κλάδο η ανεργία χτυπάει κόκκινο, ενώ η ανασφάλιστη εργασία πλέον έχει γενικευθεί. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, κάθε λαϊκή οικογένεια να βάλει πλάτη για να μπει φρένο τώρα στη διάλυση των δικαιωμάτων μας. Να γίνει το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Να μη χαθεί ούτε ένα κρεβάτι από την περιοχή. Να μη συγχωνευτεί - κλείσει κανένα νοσοκομείο, τμήμα, κλινική, κέντρο υγείας. Καμία μετακίνηση ιατρικού , νοσηλευτικού ή άλλου προσωπικού.

• Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το λαό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κανένας ασθενής να μην πληρώνει.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

• Επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, αντιδραστήρια, κλπ.

ilialive.gr

1 σχόλιο

  1. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Το χαράτσι παραμένει και θα πάρουν περισσότερα, βάζοντας κι άλλα. Καλά κάνουν, αφού έχουμε ηλίθιους ψηφοφόρους. Και τώρα όσοι δεν μπορούν να το πληρώσουν στη ΔΕΗ θα βάζουν τόκους υπερημερίας. Οι τρεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα σας ξεσκίσουν, και θα πάρουν τώρα ακίνητα και καταθέσεις. Τίποτα δεν θα αφήσουν όρθιο, αφού γκρέμισαν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου με το κούρεμα των ομολόγων !
    Αλλά αφού υπάρχουν βλαμμένοι που ψηφίζουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ... Μαυρίστε τους στις κάλπες τις φοιτητικές και τις συνδικαλιστικές, κόψτε του τα φτερά, διαλύστε τον κομματικό τους στρατό. Καμία ψήφος στις παρατάξεις των 3 δυνάμεων της καταστροφής των Ελλήνων. Θυμηθείτε τα λόγια του Γ. Παπανδρέου ότι το 2012 θα ήταν η τελευταία χρονιά και το 2013 θα έρχονταν η ανάπτυξη. Θυμηθείτε τα παραμύθια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μας εξαπάτησαν και κανένας νέος, καμία νέα, κανένας εργαζόμενος να μη ψηφίσει τις τρισκατάρατες οργανώσεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ. Διαλύστε τους, πριν μας διαλύσουν ! Ψηφίστε ανεξάρτητα σχήματα ή ότι άλλο, εκτός από αυτούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση