GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΔΗΚΚΙ για τις πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου

Από το Γραφείο Τύπου : Οι πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου, δηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕ...


Από το Γραφείο Τύπου: Οι πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου, δηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και οι οποίες είναι εμφανές ότι καλύφθηκαν από τον τελευταίο, αποτελούν επιστέγασμα και κλιμάκωση όλων των προκλητικών και απαράδεκτων επεκτατικών αιτημάτων που προβάλλει το στρατοκρατικό καθεστώς της Άγκυρας λίγο πριν και αμέσως μετά το θανάσιμο πλήγμα που δέχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και ο ενιαίος αμυντικά χώρος Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη.

Ο Νταβούτογλου αναπτύσσει περαιτέρω το «καζαν - καζαν» (μισά -μισά) για το Αιγαίο που εξεστόμισε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία επαναλαμβάνοντας την απαίτηση της αρπαγής των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου αλλά και της επαναφοράς του σχεδίου Ανάν το οποίο είχε καταδικασθεί με δημοψήφισμα από το 74% του Κυπριακού λαού, αυτή την φορά όχι με δημοψήφισμα αλλά με απευθείας επιβολή από τον ΟΗΕ. Καταλήγει δε τις δηλώσεις του με την εκτίμηση - απαίτηση πως η οικονομική διάσωση και η Ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου περνάνε μέσα από την «ευημερούσα» Οικονομία της Τουρκίας!

Ο Νταβούτογλου φυσικά δεν μας λέει κάτι καινούργιο εφόσον η ίδια πολιτική προχωράει με τον λεγόμενο Ελληνο - Τουρκικό διάλογο που αναπτύσσεται επάνω σε απαράδεκτες Τουρκικές αξιώσεις για το Αιγαίο αλλά και με την εσπευσμένη μετατροπή της Θράκης σε Ε.Ο.Ζ. ώστε να παραδοθεί σε απευθείας «διακρατικές σχέσεις» με την Τουρκία. Ωστόσο φαίνεται ότι ήρθε «το πλήρωμα του χρόνου» οι ιδέες αυτές ως άλλες «ιδέες Γκαλι για το Κυπριακό» να πάρουν την άγουσα προς την εφαρμογή τους εφόσον με τις εξελίξεις στην Κύπρο αποδεικνύεται ότι επήλθε Αμερικανοευρωπαϊκή συναίνεση και συμβιβασμός για τον διαμοιρασμό της Ν. Α. Μεσογείου με τοπικό χωροφύλακα και εγγυητή την στρατοκρατία της Άγκυρας. Πρώτο θύμα αυτής της νέας εξέλιξης του Ευρωατλαντισμού αποτελούν η Ελ-λάδα και η Κύπρος. Ήδη βρισκόμαστε υπό την απειλή τετελεσμένων επί της Ελληνικής υ-φαλοκρηπίδας και της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. στην περιοχή μεταξύ Ρόδου - Καστελλόριζου και Κύπρου για να διαρρηχθεί η συνέχεια της ζώνης Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη.

Γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει μόνο τον οικονομικό πόλεμο της «κρίσης χρέους» αλλά εισέρχεται και σε μια δίδυμη της προηγούμενης γεωπολιτική εθνική κρίση από την εξέλιξη και την έκβαση της οποίας θα κριθεί συνολικά η επιβίωσή της και η μελλοντική της υπόσταση. Κάτω από αυτό το πρίσμα η ένταξή μας στην νέα δομή του ΝΑΤΟ που διχοτομεί «ντε φάκτο» και σύμφωνα με τα σχέδια Νταβούτογλου το Αιγαίο και το φιάσκο της συμμαχίας με το… Ισραήλ μόνο σε νέες εθνικές τραγωδίες μπορούν να μας οδηγήσουν.

Η πρόταξη «ενιαίου Οικονομικού και Αμυντικού δόγματος Ελλάδας και Κύπρου», η αναβάθμιση της διπλωματικοπολιτικής και στρατιωτικής αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας στον ενιαίο χώρο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη και η απόρριψη του μονομερούς «ανήκουμε στην Δύση» με μια αξιόπιστη και ειλικρινή αναζήτηση νέων συμμαχιών στον διαμορφούμενο πολυπολικό κόσμο αποτελούν επίκαιρους και αναγκαίους όρους για την αναστροφή των πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση