GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Λύση στο Κυπριακό εντός των αποφάσεων του ΟΗΕ

Το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτ...

Το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε... με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο αυτό, η επίτευξη λύσης εντός των παραμέτρων που θέτουν οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον κ. Ντάουνερ για τις πρόσφατες επαφές που είχε ο τελευταίος στην Κύπρο, καθώς και για τις σκέψεις του ως προς τα επόμενα βήματα στη διαδικασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις Καλές Υπηρεσίες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και τις προσπάθειες του κ. Ντάουνερ.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία δημιουργίας κατάλληλου κλίματος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διακόπηκαν με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει, εκ των πραγμάτων, ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Εν συνεχεία, σημείωσε, ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο αυτό, η επίτευξη λύσης εντός των παραμέτρων που θέτουν οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική.

Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κ. Ντάουνερ.
ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Ψυχρολουσία τα αποτελέσματα στις εκλογές των εκπαιδευτικών για την ΟΛΜΕ για τη τρικομματική κυβέρνηση. Εξαφανίζονται εκλογικά οι θυγατρικές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΡ, ενώ ενισχύονται όλες οι αριστερές παρατάξεις, σε ποσοστά και έδρες και οι ανεξάρτητοι. Μόνο η ΔΑΚΕ διατηρείται, με μειωμένες δυνάμεις, επειδή κάποιοι βολεμένοι περιμένουν κρατικές θέσεις !

    Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ποτέ ( γι' αυτό υπάρχουν + 25 σύνεδροι )



    ΝΕΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ 48 ΑΠΟ 89 ΕΛΜΕ (54%)


    ΣΥΝΟΛΟ ΕΔΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ: 247 (222)


    ΣΥΝ.ΕΚ.ΚΙΝ. 83 (52) + 31 ( από το 2011 , πρώτη δύναμη πλέον )

    ΔΑΚΕ : 62 (61) + 1 ( αλλά με ψήφους που λαμβάνει από τους θρησκευόμενους εκπαιδευτικούς και άλλους που δεν ψηφίζουν ΝΔ, αφού δεν υπήρχε άλλο δεξιό ψηφοδέλτιο, αλλά με μείωση ποσοστών στο σύνολο των συνέδρων )

    ΔΕΕ: 37 (31) + 6

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 34 (26) + 8

    ΠΑΣΚ: 25 (51) -26

    ΑΛΛΟΙ: 6 (1) + 5


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση