GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέρκυρα: Ζητούν βοήθεια για το τραυματισμένο Φλαμίνγκο...

Με σοβαρά τραυματισμένη τη φτερούγα του παραμένει εδώ και μήνες στις Αλυκές της Κέρκυρας ένα Φλαμίνγκο. Το τραυματισμένο πτηνό εντόπ...


Με σοβαρά τραυματισμένη τη φτερούγα του παραμένει εδώ και μήνες στις Αλυκές της Κέρκυρας ένα Φλαμίνγκο. Το τραυματισμένο πτηνό εντόπισε τον περασμένο Ιανουάριο ο
διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης (Κ.Π.Ε.Λ.), Αλέκος Βλάσσης, μαζί με ένα ακόμα που κούτσαινε. Παρατήρησε ότι και τα δύο μεταναστευτικά πουλιά - τα οποία στο ταξίδι τους για την Αφρική ξαποσταίνουν για λίγο στην Κέρκυρα - παραμένουν εκεί για μέρες.

Τελικά το ένα με το τραύμα στο πόδι κατάφερε να πετάξει, ενώ το δεύτερο όσο και αν προσπάθησε δεν τα κατάφερε.

Αν και αρχικά ο κ. Βλάσσης είχε για την πιθανότητα το Φλαμίνγκο να έχει πυροβοληθεί από ασυνείδητους κυνηγούς, που βάζουν στο σημάδι ό,τι πετάει, εντούτοις εφόσον δεν κατέστη δυνατό να αιχμαλωτιστούν τα πουλιά και να μεταφερθούν σε κτηνίατρο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τι τραυματίστηκαν.

Ο κ. Βλάσσης κάνει έκκληση προς εκείνους, που έχουν τις γνώσεις, να βοηθήσουν ώστε το τραυματισμένο πουλί να αιχμαλωτιστεί για να μεταφερθεί σε κέντρο περίθαλψης, ώστε εκεί να νοσηλευτεί.

Η προσπάθεια, που έγινε ήδη με διασώστες δεν είχε κανένα, αποτέλεσμα αφού το Φλαμίνγκο κατάφερε να ξεφύγει από τους ανθρώπους περπατώντας γρήγορα μέσα στη λίμνη της Λευκίμμης.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει καλείται να επικοινωνήσει με τον διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λευκίμμης Αλέκο Βλάσση στο τηλέφωνο: 2662025236.

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση