GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση στο Υπουργείο για την μεταφορά προσωπικού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα συναντήθηκαν στο γραφείο του στο Υπουργείο Οικονομικών, η βουλευτής Μαγνησίας...

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα συναντήθηκαν στο γραφείο του στο Υπουργείο Οικονομικών, η βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η διευθέτηση των επιφυλάξεων, που έθεσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , σχετικά με τη μεταφορά του προσωπικού των επιχειρήσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που καταργήθηκαν, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις για τη μεταφορά του προσωπικού στην Περιφέρεια, λήφθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2011.
Οι αποφάσεις αυτές διαβιβάστηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση σχετικής απόφασης έγκρισης του Υπουργού, η οποία και εξεδόθη.  Όμως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διατύπωσε «σοβαρές επιφυλάξεις» ως προς τη νομιμότητα της μεταφοράς των εργαζόμενων, επιφυλάξεις που πρέπει να αρθούν για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού.
Οι κα Μακρή και ο κ. Καλτσογιάννης δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, αφού ο κ. Σταικούρας άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα που του εξέθεσαν, επιχειρήματα που στηρίχθηκαν σε νομικά δεδομένα,αφού ως γνωστό και οι δύο κατέχουν τη δικηγορική ιδιότητα.
Όπως δήλωσε η κα Μακρή «Η διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού κ.Σταϊκούρα και η εντολή του στους συνεργάτες του να εξετασθεί το αίτημα που υποβλήθηκε με σεβασμό στη νομιμότητα και το αίσθημα δικαίου μας ικανοποιεί. Ο αναπληρωτής υπουργός αντελήφθη και τη σοβαρότητα και το σύννομο του θέματος».
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης επεσήμανε ότι:«Αποτελεί προτεραιότητα για τη Περιφερειακή Αρχή η απορρόφηση αυτών των υπαλλήλων, ώστε να ενδυναμωθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε μια περίοδο που υπάρχει δραματική μείωση του προσωπικού της λόγω συνταξιοδοτήσεων και έλλειψης νέων προσλήψεων».

1 σχόλιο

  1. Ο κύριος Καλτσογιάννης πρέπει και πιστεύω θα το γνωρίζει ότι πέρα από τις λεγόμενες νέες προσλήψεις υπάρχουν και οι εκκρεμείς !!! ολοκληρώσεις διορισμών που έπρεπε να γίνουν ήδη από το 2009. Αναφέρομαι στα 15 άτομα της προκήρυξης 2/362Μ/2007 για τα οποία οφείλει τόσο ο ίδιο όσο και ο κύριος Αγοραστός να θέσουν το θέμα και επίσημα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μιλάμε για έλλειψη προσωπικού και να μην αναφέρομαστε και γι αυτό το ζήτημα. Σε τελική ανάλυση είναι εξειδικευμένο προσωπικό που ΈΠΡΕΠΕ και ΟΦΕΊΛΕΙ να είναι ήδη από το 2009 και να έχει στελεχώσει την Περιφέρεια. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση