GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρεία συνάντηση στο υπ. Ναυτιλίας για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά

Το θέμα της ανάπτυξης και διαχείρισης του λιμανιού του Πειραιά θα εξεταστεί σε ευρεία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί... την Τρίτη στο...

Το θέμα της ανάπτυξης και διαχείρισης του λιμανιού του Πειραιά θα εξεταστεί σε ευρεία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί... την Τρίτη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στη συνάντηση, αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Στέλιος Σταυρίδης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάνος, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνάντησης, με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, είπε αυτή αφορά την εξέταση όλων των νομικών ζητημάτων για της παραχώρησης του κτιρίου της Παγόδας στον Πειραιά, μετά από εντολή του πρωθυπουργού.

Ανέφερε επίσης, είπε ότι το συγκεκριμένο κτίριο, ο δήμος θα το αξιοποιήσει τάχιστα με εγκατάσταση πιθανότατα των σημερινών υπηρεσιών του κεντρικού δημαρχείου, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη προχωρά ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Πύργου, της κτιρίου της Ραλλείου, του δημαρχείου και των δύο κτισμάτων στη Θηβών.

Την ίδια ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης απέστειλαν επιστολή την προηγούμενη εβδομάδα προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, ζητώντας να τους παραχωρηθεί το κτίριο της Παγόδας, προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες των αντιπεριφερειών.

Σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ 2012-2016, το κτίριο της Παγόδας στην περιοχή του Αγ.Νικολάου, αναμένεται να μετατραπεί σε επιβατικό σταθμό εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων και ξενοδοχείου πολυτελείας πέντε αστέρων.

Στο πλαίσιο εξασφάλισης χρηματοδότησης προβλέπεται επίσης η δημιουργία γραφειακών χώρων για ναυτιλιακές εταιρείες.

Το έργο προβλέπεται να εκτελεσθεί με το σύστημα μελέτη-κατασκευή-αυτοχρηματοδότηση έναντι παραχώρησης εκμετάλλευσης (ή συγχρηματοδότησης αν αυτό καταστεί εφικτό).

Κύκλοι πάντως από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανέφεραν ότι το θέμα της παραχώρησης ενός κτιρίου από το ΤΑΙΠΕΔ που είναι και ο βασικός μέτοχος του ΟΛΠ δεν είναι κάτι απλό και καλό θα είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα της συνάντησης της Τρίτης.

Σημειώνεται, ότι το ΤΑΙΠΕΔ πριν από οποιαδήποτε παραχώρηση η εκμετάλλευση κτιρίου προχωρά πρώτα σε μελέτη προκειμένου να ερευνήσει αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και στη συνέχεια παρουσιάζει τη στρατηγική της σχετικής επένδυσης ανακοινώνοντας παράλληλα την πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ο Επιβατικός Σταθμός που είναι κοινώς γνωστός ως παγόδα, οικοδομήθηκε επί προεδρία ΟΛΠ Πάνου Αθανασιάδη για την εύκολη και και κατ΄ ευθείαν αποβίβαση στην ξηρά των επιβατών υπερωκεανίων.

Κατασκευάστηκε από το 1964 έως το 1969 και σκοπό είχε τον αποχαιρετισμό των Ελλήνων μεταναστών της δεκαετίας του ΄60.

Όταν το έργο όμως τελείωσε εξαιτίας της ανάπτυξης των υπερατλαντικών συγκοινωνιών με την εξελιγμένη αεροπορία δεν ταξίδευαν πλέον επιβάτες με υπερωκεάνια και χρησιμοποιήθηκε έως κάποια στιγμή σε εκθεσιακό κέντρο απο το 1976 έως το 2004.

Παγόδα ονομάστηκε λόγω του σχήματός του και είναι έργο των αρχιτεκτόνων Γιάννη Λιάπη και Ηλία Σκρουμπέλου.
capital.gr

1 σχόλιο

  1. Καταποντίζονται οι θυγατρικές των τριών κομμάτων ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ) στο χώρο της εκπαίδευσης, με τις δύο τελευταίες να συρρικνώνονται και να εξαφανίζονται από το χάρτη, με σαφή την αποδοκιμασία των εκπαιδευτικών. Η ΔΑΚΕ, παρόλο που αυξάνονται οι σύνεδροι, παραμένει στάσιμη, ενώ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωσή της εκλογική. Από πρώτη δύναμη πέφτει στη δεύτερη θέση ( παρόλο που δεν υπάρχουν άλλα δεξιά σχήματα )και η ΠΑΣΚ από δεύτερη πέφτει στη 5η θέση, στα όρια της εξαφάνισης ( τα ίδια χλωμά ποσοστά δίνουν τα γκάλοπ στο ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται 5ο κόμμα, λίγο πάνω από τη ΔΗΜΑΡ που παίζει στο 3% και μοιάζει με νέο ΛΑΟΣ )...

    Τα μέχρι τώρα συντριπτικά αποτελέσματα για την ΟΛΜΕ :

    2011 2013 ( η διαφορά συνέδρων από το 2011 )
    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ: 249 275 + 26



    ΣΥΝΕΚ: 58 91 +33

    ΔΑΚΕ: 66 67 +1

    ΕΣΑΚ - ΔΕΕ ( ΠΑΜΕ ): 33 40 +7

    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΥΣΠ.:
    30 39 + 9

    ΠΑΣΚ: 60 29 - 31

    ΑΛΛΟΙ: 02 09 +7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση