GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιδημία «διαζυγίων» στους Ρώσους βουλευτές λίγο πριν δημοσιευθούν τα πόθεν έσχες

Ενα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για τους βουλευτές της Ρωσίας βγήκε στο φως της δημοσιότητας, καθώς η συχνότητα με την οποία παί...


Ενα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για τους βουλευτές της Ρωσίας βγήκε στο φως της δημοσιότητας, καθώς η συχνότητα με την οποία παίρνουν διαζύγιο λίγες εβδομάδες προτού δημοσιευθούν οι φορολογικές τους δηλώσεις τείνει να πάρει διαστάσεις «επιδημίας». Αυτό σημαίνει ή ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στο νοικοκυριό ενός βουλευτή ή ότι προσπαθούν με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο να «κρύψουν» κάποια πράγματα από τη φορολογική τους δήλωση. Στους δύο μήνες που προηγήθηκαν της δημοσιοποίησης των δηλώσεων, περίπου 30 βουλευτές πήραν διαζύγιο», ανέφερε η πηγή της Κάτω Βουλής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας. Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής ηθικής της Δούμας, Αντρέι Αντρέεφ, είπε ότι δεν έχει πληροφορίες για τα διαζύγια αυτά. Παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις εικονικών διαζυγίων. «Όμως δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτή η κατάσταση ισχύει για όλα τα διαζύγια», σημείωσε. Δεν είναι σπάνιο οι υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί να γράφουν στις γυναίκες τους τα ακίνητα ή τις εταιρείες που διαθέτουν.
Κάτι τέτοιο φέρεται να έκανε και ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, η σύζυγος του οποίου είχε στο όνομά της μια εταιρεία στις Μπαχάμες. Το Κρεμλίνο έχει αποφασίσει να θέσει αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς στους πολιτικούς αξιωματούχους και ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι θα ξεκινήσει μια ευρεία επαλήθευση των εισοδημάτων, της περιουσιακής κατάστασης και του τρόπου ζωής των δημοσίων λειτουργών.
Ένα από τα κύρια συνθήματα της αντιπολίτευσης είναι ο χαρακτηρισμός του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία ως «Κόμματος Απατεώνων και Κλεφτών». Αλλωστε πολλοί μπλόγκερ κάνουν τη ζωή των αξιωματούχων «δύσκολη» αποκαλύπτοντας συνεχώς στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, ότι ορισμένοι βουλευτές διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις ΗΠΑ. Ο ιδιότροπος εθνικιστής βουλευτής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι που φέρεται να έχει τα μεγαλύτερα έσοδα μεταξύ των μελών της Δούμας το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς αποφάσισε να μη δηλώσει τα εισοδήματα της συζύγου του για το 2012 εξηγώντας ότι δεν έχουν παντρευτεί παρά μόνο στην εκκλησία. Παντρεύτηκα στην εκκλησία κι αυτό δεν απαιτεί κάποιο επιπρόσθετο έγγραφο. Πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορά τους πολιτικούς γάμους», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση