GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα δείχνουν φυλακές στην Λεπενού

Τέσσερα σημεία βόρεια και δυτικά του χωριού έχουν προταθεί για την ανέγερση των φυλακών ανάμεσα τους και το πρώην κτίριο του Οργανισμού...

Τέσσερα σημεία βόρεια και δυτικά του χωριού έχουν προταθεί για την ανέγερση των φυλακών ανάμεσα τους και το πρώην κτίριο του Οργανισμού Καπνού που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Αντωνόπουλο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου έχουν ήδη επισκεφτεί την περιοχή προκειμένου να εξετάσουν την καταλληλότητα των περιοχών για την εξασφάλιση δημόσιας - δημοτικής έκτασης όπου θα μπορούσαν να ανεγερθούν οι φυλακές και σύμφωνα με την εισήγηση τους, προς το Υπουργείο η περιοχή συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Το σενάριο του Καστρακιού ναυάγησε οριστικά, καθώς ανάμεσα στις προυποθέσεις υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί ως προς την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε περιοχές που βρίκονται κοντά σε φράγματα/ποτάμια/λίμνες/νοσοκομεία/σχολεία καθώς επίσης και απόσταση τουλάχιστον 500μ.από τα σπίτια.

Στην περίπτωση της Λεπενούς, σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, και τα τέσσερα σημεία τα οποία έλεγχησαν τηρούν αυτές τις προυποθέσεις με εξαίρεση το πρώην κτίριο του Οργανισμόυ Καπνού το οποίο δεν επαρκεί καθώς με την γύρω απ'αυτό δημόσια έκταση είναι μόλις 17 στρέμματα, την στιγμή που χρειάζονται 70-1οο στρέμματα, παρόλα αυτά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας και υπάρχει ήδη κτίριο το οποίο-παραμένει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο-να λειτουργήσει ειδική πτέρυγα για την εκπαίδευση ανηλίκων κρατουμένων, καθώς στα σχέδια του Υπουργείου είναι να υπάρξει στην περιοχή ολοκληρωμένο κατάστημα κράτησης, με δυνατότητα εγκλεισμού μέχρι 2.000 ατόμων, ενώ ανάμεσα στα πλεονεκτήματα συνυπολογίζεται η χιλιομετρική απόσταση με το Εφετείο και η εγγύτητα του χωριού με τον κόμβο Κουβαρά και την σύνδεση με την Ιονία Οδό, που συντελούν στην ασφάλεια κατα την μεταφορά των κρατουμένων.

Ήδη έχει φτάσει στο Υπουργείο η σχετική εισήγηση, στην οποία αναφέρεται ότι η περιοχή, πληροί τις προδιαγραφές,με τα προτεινόμενα σημεία και τα ισχύοντα κριτήρια καταλληλότητας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου με τοπογράφους, προκειμένου να δρομολογηθεί η τελική εισήγηση για την ανέγερση σωφρονιστικού καταστήματος στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υφ.Δικαιοσύνης κ.Κώστας Καραγκούνης έχει ζητήσει την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να δεσμεύσει έγκαιρα την υλοποίηση του έργου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τις έντονες συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, χωρίς όμως να έχουν εκφραστεί αρνητικά πέρι επικείμενης ανέγερσης φυλακών στην περιοχή και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί αντιδράσεις.Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την υλοποίηση και λειτουργία του έργου, που πιθανόν να αναθερμάνει την τοπική οικονομία και την απασχόληση με θέσεις εργασίας στην κατασκευή και λειτουργία της υποδομής αλλά και με την μετέπειτα ανάπτυξη κάποιων ενισχυτικών δραστηριοτήτων σε εμπόριο και υπηρεσίες που θα προκύψουν.

cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση