GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τροπολογίες και παρατηρήσεις της ΔΗΜΑΡ...

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόσο η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, όσο και ...


Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόσο η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Αριστεράς Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, όσο και οι άλλοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για μία σειρά από πολύ σημαντικά θέματα του Σχεδίου Νόμου, κατέθεσαν τις παρατηρήσεις τους και τις σχετικές προτεινόμενες τροποποιήσεις:

1. Σ’ ότι αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος (ΕΕΤΑ), τονίστηκε ότι η προβλεπόμενη θετική ρύθμιση του Σχεδίου Νόμου για την εξαίρεση των ανέργων από το ΕΕΤΑ για το 2013, που αποτελεί μεταξύ άλλων αποτέλεσμα πίεσης της ΔΗΜΑΡ, προστατεύει τους άνεργους, παράλληλα όμως θα έπρεπε να προβλέπεται και η προστασία των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για το λόγο αυτό κατατέθηκε τροπολογία, η οποία έγινε αποδεκτή, για να απαλλαγούν από το ΕΕΤΑ και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από τη φτώχεια.

2. Μία δεύτερη βασική επισήμανση ήταν ότι στο Σχέδιο Νόμου θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις και για τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Αυτοδιοίκηση, αντίστοιχες μ' αυτές προς το δημόσιο. Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή ρύθμιση που θα προβλέπει τον τρόπο και τη διαδικασία ρύθμισης αυτών των οφειλών προς την Αυτοδιοίκηση.

3. Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατατέθηκαν σχετικές τροπολογίες και τονίσθηκαν για μία ακόμη φορά τα προβλήματα και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τον εξορθολογισμό του συστήματος. Τελικά έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών καθώς και αυτά των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

4. Για τα θέματα των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη διατύπωσε την ανησυχία της για τη κατάσταση που θα δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών της Μακεδονίας και της Θράκης που παλαιότερα ενισχύθηκαν για λόγους οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Με σχετική υπουργική τροπολογία επιδιώκεται η συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για ευνοϊκότερους όρους προσέγγισης.

5. Η ΔΗΜΑΡ, θεωρεί ότι δημιουργείται πρόβλημα με την πρόβλεψη κατάργησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος γεωτεχνικού και την αντικατάστασή της από τη διαδικασία αναγγελίας και σιωπηρής έγκρισης. Η ρύθμιση αυτή υποβαθμίζει έναν επιστημονικό κλάδο που συνδέεται με τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση