GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάπια φρούτα και σε σχολεία της Μυτιλήνης...

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά", μοιράζονται από την Δευτέρα σε σχολικέ...


Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά", μοιράζονται από την Δευτέρα σε σχολικές μονάδες της Μυτιλήνης τα κουτιά με τα φρούτα!

Σε Δημοτικό σχολείο της Μυτιλήνης, τα κουτιά που παραδόθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν σάπια φρούτα, ακατάλληλα για κατανάλωση.

Τα φρούτα που διανεμήθηκαν στην Μυτιλήνη είναι εκτός από αλλοιωμένα σε πολλές περιπτώσεις μικρά, άγευστα και χτυπημένα από χαλάζι, όπως μας κατήγγειλαν στην ιστοσελίδα μας, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για "κοροϊδία".

Οι γονείς των μαθητών έκπληκτοι διαπίστωσαν πως τα περισσότερα από τα φρούτα που υπήρχαν σε όλα τα κιβώτια ήταν σάπια (!), με αποτέλεσμα αν καταναλωθούν να επέλθει κίνδυνος για την υγεία τους.

Εμείς κάναμε την δικιά μας έρευνα στην εν λόγο σχολική μονάδα Δημοτικού σχολείου της Μυτιλήνης και διαπιστώσαμε ότι όπως βλέπεται και στις Φώτο τα αχλάδια είναι χτυπημένα και σάπια! Να τονίσουμε ότι το κουτί περιείχε 5 αχλάδια, 1 πορτοκάλι, 1 μήλο και 4 φρουτοσαλάτες τύπου κομπόστα.

Σκοπός του ευρωπαϊκού προγράμματος "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά", που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η προώθηση της κατανάλωση φρούτων στα σχολεία της Ε.Ε. Ωστόσο έχουν σημειωθεί καταγγελίες από πολλές περιοχές της Ελλάδας, για τις οποίες το Υπουργείο έχει δηλώσει ότι τα συγκεκριμένα φρούτα και φρουτοσαλάτες έχουν υποστεί όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και διανέμονται στα σχολεία της χώρας, έχοντας τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας.


lesvospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση