GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Πακέτο με βόμβα πακέτο στάλθηκε στην εφημερίδα «Λα Στάμπα»

Ένα παγιδευμένο πακέτο που ήταν «σε θέση να εκραγεί» ανακαλύφθηκε σήμερα στη σύνταξη της «Λα Στάμπα», της μεγάλης εφημερίδας του Τορίνο...

Ένα παγιδευμένο πακέτο που ήταν «σε θέση να εκραγεί» ανακαλύφθηκε σήμερα στη σύνταξη της «Λα Στάμπα», της μεγάλης εφημερίδας του Τορίνο (βόρεια Ιταλία) που αποτελεί... ιδιοκτησία του ομίλου Fiat, κάνει γνωστό η εφημερίδα στον ιστότοπό της στο Ίντερνετ.

Το παγιδευμένο πακέτο, ένα είδος θήκης για CD, περιείχε «ένα μηχανικό σύστημα ικανό να κάνει το πακέτο να εκραγεί», αλλά φαίνεται πως ο πυροκροτητής δεν ήταν καλά τοποθετημένος, με αποτέλεσμα να μην γίνει έκρηξη.

Ένας εργαζόμενος άνοιξε λίγο το πακέτο, αλλά κάτι υποψιάστηκε και κάλεσε την αστυνομία, η οποία έδωσε εντολή να εκκενωθεί η σύνταξη της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τη «Λα Στάμπα», παρόμοια πακέτα έχουν σταλεί πρόσφατα στους καραμπινιέρους και στα γραφεία της Equitalia, της ιταλικής υπηρεσίας συλλογής των φόρων.

Έως στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το πακέτο, αλλά οι ερευνητές θεωρούν πιθανότερο να ευθύνονται οι αναρχικοί της FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), η οποία από την αρχή της δεκαετίας του 2000 έχει αναλάβει την ευθύνη για πολυάριθμες παρόμοιες επιθέσεις στην Ιταλία αλλά και το εξωτερικό.

Το παγιδευμένο πακέτο παραδόθηκε στην έδρα της «Λα Στάμπα» ενώ ο όμιλος Fiat πραγματοποιεί την ίδια μέρα στην πόλη την ετήσια γενική συνέλευσή του. e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση