GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για μια νέα ΟΝΕ του Ελληνισμού

Γράφει ο Ανδρέας Χριστοφή Η υπογραφή μνημονίου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τρόικας είναι πλέον γεγονός. Μετά το κούρεμα-κλοπή των ...

Γράφει ο Ανδρέας Χριστοφή
Η υπογραφή μνημονίου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τρόικας είναι πλέον γεγονός. Μετά το κούρεμα-κλοπή των κυπριακών καταθέσεων, η χωρίς αντιστάσεις και εναλλακτικά σχέδια κυπριακή κυβέρνηση, σύρθηκε γονυπετής σε συμφωνία δανειακής σύμβασης με τους διεθνείς τοκογλύφους της εποχής μας. Η ύφεση προβλέπεται από το μνημόνιο να φτάσει το 9% για το 2013 και με δεδομένη την εκτόξευση του ποσοστού ανεργίας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, η πώληση της πρώτης κατοικίας, η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η πλαγίως επαναφορά του σχεδίου Ανάν δεν θα είναι καθόλου μακριά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση(ΕΕ) που πολύ εύστοχα και ορθά χαρακτηρίστηκε «δύο ταχυτήτων» είναι πραγματικότητα. Ένα ευρώ στην Κύπρο ή την Ελλάδα αξίζει πολύ λιγότερα απ’ ότι στην Γερμανία ή την Φινλανδία. Ο πλούσιος Βορράς με τα ανταγωνιστικά του προϊόντα και την κατάργηση των δασμών στην ελεύθερη κοινή αγορά, επικρατεί έναντι του φτωχού και στρεβλωμένου δημοσιονομικά Νότου. Αυτό δεν οδηγεί παρά στην απόκλιση των οικονομιών Βορρά-Νότου και στην συγκέντρωση ολόκληρου του ευρωπαϊκού πλούτου στον πρώτο.

Μια ανεξάρτητη και εθνικά κυρίαρχη χώρα ασκεί τόσο νομισματική όσο και δημοσιονομική πολιτική στα πλαίσια της δικής της εθνικής οικονομίας. Το δικαίωμα αυτό το απωλέσαμε ως Κύπρος με την ένταξη μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση(ΟΝΕ) και την εκχώρηση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ).Έτσι ενώ αν είχαμε δικό μας νόμισμα το οποίο θα μπορούσαμε να υποτιμήσουμε για να λειτουργήσει η αγορά, τώρα είμαστε εξαρτημένοι από έξωθεν αποφάσεις.

Για τους πιο πάνω λόγους, θα πρέπει να μελετηθούν άμεσα, εναλλακτικά σενάρια εκτός Τρόικας και εκτός ευρώ. Με μελετημένο και συντονισμένο σχεδιασμό θα πρέπει να οδηγήσουμε την Ελλάδα και την Κύπρο στην από κοινού έξοδο από την ευρωζώνη και την δημιουργία νέου κοινού εθνικού νομίσματος στα πλαίσια μιας ΟΝΕ του Ελληνισμού. Το «ισχύς εν τη ενώσει» θα πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη.
epalxi.net

1 σχόλιο

  1. ...και την δημιουργία νέου κοινού εθνικού νομίσματος στα πλαίσια μιας ΟΝΕ του Ελληνισμού. Το «ισχύς εν τη ενώσει» θα πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη.

    Κουμπάρε δεν σας φτάνουν οι προδοσίες που τραβήξατε από εμας τους πουστοκαλαμαράδες; τραβάει, φαίνεται, κι άλλες ο οργανισμός σας.
    Πότε θα βάλετε μυαλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση