GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες...

“Χαιρετίζω την παρέμβαση της τρόικας να ακυρώσει τη συγχώνευση Εθνική και Eurobank”, δήλωσε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας ...

“Χαιρετίζω την παρέμβαση της τρόικας να ακυρώσει τη συγχώνευση Εθνική και Eurobank”, δήλωσε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Οι δύο τράπεζες είναι πτωχευμένες και δεν πρόκειται να επιπλεύσουν καλύτερα εάν συγχωνευτούν, εκτίμησε. “Η προσπάθεια να διατηρηθούν τα κεκτημένα των ιδιοκτητών τους μέσω της συγχώνευσης θα ήταν ένα τεράστιο σφάλμα”, τόνισε.
Ο οικονομολόγος χαρακτήρισε την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα σαν μια από τις λίγες σωστές κινήσεις που έχουν γίνει τελευταία στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι αυτός θα ήταν ένας λόγος η ΕΤΕ να παραμείνει μόνη της. “Δεν είναι επιχείρημα για συγχώνευση με τη Eurobank”, είπε.
Πάντως, εκτίμησε ότι η “τεράστια μαύρη τρύπα” της ΕΤΕ δεν μπορεί να καλυφθεί από την πώληση της Finansbank.
Και κατέληξε ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, λόγω του επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της αδυναμίας των τραπεζών να προσελκύσουν ιδιώτες μετόχους. Τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν αρκούν για να μπορούν να θεωρούνται μη πτωχευμένες, είπε.

3 σχόλια

  1. ΟΙ ΝΕΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ, ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΠΝΔΦΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΠ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ. ΚΑΤΑΠΟΝΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΑΤΑΠΟΝΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ). ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε βαρουφακη τι παιχνιδι παίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση