GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο εκατοδόλαρο κατά των παραχαράξεων

Νέο εκατοδόλαρο εισάγει στην αγορά τον Οκτώβριο η αμερικανική κεντρική τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ευρεία παραχάραξή του, ...

Νέο εκατοδόλαρο εισάγει στην αγορά τον Οκτώβριο η αμερικανική κεντρική τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ευρεία παραχάραξή του, ειδικά από τη Β. Κορέα, η...
οποία τυπώνει απαράλλαχτα "σούπερ - χαρτονομίσματα".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FED το νέο χαρτονόμισμα, που θα φέρει και πάλι την εικόνα του Μπέντζαμιν Φράνκλιν, θα διαθέτει αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως - μεταξύ άλλων- μπλε τρισδιάστατη "κορδέλα" και σχήματα και αριθμούς που αλλάζουν χρώμα ενώ μετακινεί κανείς το χαρτονόμισμα.

Το νέο εκατοδόλαρο είναι ακριβότερο στην παραγωγή και αναμενόταν να μπει σε κυκλοφορία τον Φεβρουάριο του 2011 αλλά υπήρξε απρόσμενη καθυστέρηση.

Σημειώνεται ότι το εκατοδόλαρο είναι το χαρτονόμισμα που παραχαράσσεται περισσότερο από όλα τα άλλα, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα είναι μάλιστα "τέλεια" και μη ανιχνεύσιμα, ειδικά αυτά που δημιουργούνται στην Βόρεια Κορέα και ονομάζονται "σούπερ χαρτονομίσματα" που ξεγελούν ακόμη και τις πιο εξελιγμένες μεθόδους ανίχνευσης πλαστών.

Σύμφωνα με την FED θα ακολουθήσει καμπάνια ώστε οι επιχειρηματίες και οι καταναλωτές να μάθουν να αναγνωρίζουν το νέο χαρτονόμισμα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση