GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Απελευθερώνονται" σε τρεις αγορές τα υπεραστικά ΚΤΕΛ

Στην παρουσίαση των τριών αξόνων του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των υπεραστικώ...


Στην παρουσίαση των τριών αξόνων του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των υπεραστικών οδικών επιβατικών μεταφορών με ορίζοντα έναρξης το 2015 , προέβη σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως τόνισε, το επιβατικό έργο στις υπεραστικές μεταφορές θα ανατίθεται κατόπιν διεθνών διαγωνισμών από νέα ρυθμιστική αρχή με δεκαετή συμβόλαια και θα διαχωριστεί σε:
- Γραμμές αποκλειστικού έργου χωρίς ανταγωνισμό
- άγονες γραμμές με επιδότηση και
- δρομολόγια ανοιχτά στον ανταγωνισμό. 
Σύμφωνα με "tovima.gr", ο ανάδοχος θα αναλαμβάνει κατ' αποκλειστικότητα το συγκοινωνιακό έργο σε όλες τις υπεραστικές γραμμές κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού και θα επιλέγεται η καλύτερη προσφορά.
Θα χορηγείται το αποκλειστικό δικαίωμα για τον ανάδοχο με επιδότηση, όπως γίνεται στις άγονες αεροπορικές γραμμές. 
Τα "φιλέτα", που παρουσιάζουν έντονο εμπορικό ενδιαφέρον θα ανοίξουν στον ανταγωνισμό. Τα αστικά ΚΤΕΛ δεν εντάσσονται στο εν λόγω νομοσχέδιο και η όποια απελευθέρωση θα προκύψει μετά το 2019. 
Επίσης, η ρυθμιστική αρχή θα καθορίζει το "πλαφόν" της τιμολογιακής πολιτικής όλων των αναδόχων που θα αναλάβουν τα δρομολόγια, θέτοντας ένα όριο τιμής ανά επιβατοχιλιόμετρο.
Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, το δημόσιο θα διασφαλίσει το επίπεδο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ θα εντάξουν τους σταθμούς τους σε ένα σύστημα δημοσίων μεταφορών και οι ανάδοχοι θα καταβάλλουν τέλη χρήσης υποδομής στους πρώτους για την λειτουργία και τη στάθμευση.
Η νέα ρυθμιστική αρχή θα είναι η μετεξέλιξη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και θα ονομάζεται εθνική αρχή χερσαίων επιβατικών μεταφορών. Θα στελεχωθεί μέσω μετατάξεων με οικονομολόγους και συγκοινωνιολόγους, θα προκηρύσσει τους διαγωνισμούς, θα θέτει τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα πραγματοποιεί ελέγχους κοστοστρέφειας και θα ελέγχει κι εποπτεύει τις συμβάσεις του επιβατικού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση