GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κάτοικοι της Στύψης έστειλαν εξώδικο στον Δήμαρχο Λέσβου και διαμαρτύρονται για το νερό τους

Εξώδικο έστειλαν οι κάτοικοι της Στύψης στον Δήμαρχο Λέσβου κον Δημήτρη Βουνάτσο και στον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής. Το εξώδικο κοιν...

Εξώδικο έστειλαν οι κάτοικοι της Στύψης στον Δήμαρχο Λέσβου κον Δημήτρη Βουνάτσο και στον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής. Το εξώδικο κοινοποίησαν και στον κον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.
Ενωπιον παντος αρμοδιου δικαστηριου και πασης αρχης εξωδικη διαμαρτυρια – προσκληση - δηλωση

1.Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείο Στύψης.
2.Του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης
3.Αθλητικού Συλλόγου Στύψης ΄΄Καραβαγγέλλης΄΄.
4.Iππικού Συλλόγου Στύψης
5.Πολιτιστικού Συλλόγου Στύψης, οι οποίοι άπαντες εδρεύουν στην Στύψη και εκπροσωπούνται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

1.Δήμαρχο Λέσβου κον Δημήτρη Βουνάτσο.
2.Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής.
ΚΟΙΝ: κον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Αξιότιμοι κύριοι, η παρούσα διαμαρτυρία και πρόσκληση μας αποτελεί την έσχατη προσπάθεια την οποία κάνουμε, προκειμένου να σας πείσουμε για την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει προκύψει από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εξαιτίας υποψιών που έχουν βάσιμα δημιουργηθεί περί μή καταλληλότητας από τη μία του ποσίμου νερού σε ποσοστό που αγγίζει το 70% του χωριού μας και από την άλλη στην ελλιπή υδροδότηση του χωριού.

Η εν λόγω κίνησή μας αποτελεί απόφαση και τελεί υπό την έγκριση όλων των μελών μας και της πλειοψηφίας των συγχωριανών μας.

Αυτό συμβαίνει κυρίως όσον αφορά την γεώτρηση στην περιοχή ‘’Λυγαριά’’ .

Θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν σας ότι η συμπεριφορά του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου απέναντι στο πρόβλημα δεν είναι η αρμόζουσα και δεν κατατείνει στην επίλυση του προβλήματος.

Δεν αντιδικούμε με τους συμπολίτες μας, αλλά φροντίζουμε ακόμη και σε περίπτωση που έχουν 1% δίκιο, να εξαλείψουμε την πιθανότητα πρόκλησης βλάβης της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας.

Αναθέσαμε όλοι σε συμπολίτη μας, επειδή ο πρόεδρος εκώφευε, ο οποίος κατέθεσε επ΄ονόματί του , αλλά για λογαριασμό μας, δήγματα του πόσιμου νερού της Στύψης στο εργαστήριο φυσικοχημικών αναλύσεων νερού της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δύο (2) φορές , όπου οι αναλύσεις επέδειξαν πως το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση. Άσχετα βέβαια που τόσο η εμφάνισή του όσο και η οσμή του ευθέως παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Στο ίδιο παραπέμπουν και οι συχνές γαστρεντερίτιδες που ταλαιπωρούν τόσο τους ντόποιους όσο και τους ετεροδημότες μας.

Ως εκ τούτου, ως απλοί άνθρωποι που ανησυχούν κυρίως για την υγεία τόσο την προσωπική όσο και των οικογενειών τους, διαμαρτυρόμαστε και σας προσκαλούμε να λύσετε το πρόβλημα άμεσα, διότι από τούδε και εξής άπαντες καθίστασθε υπεύθυνοι στην ατυχή περίπτωση να προκληθεί βλάβη της υγείας έστω και ενός συμπολίτης μας στη Στύψη από αυτή την αιτία.

Επιπλέον ενώ έχουμε θέσει υπόψιν σας πως υφίστανται οκτώ φυσικές πηγές στο χωριό, η μη αξιοποίησή τους αναγκάζει τους θερινούς μήνες να υφίσταται έλλειψη νερού και να καθίσταται ανυπόφορη η ζωή όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των ετεροδημοτών. Και σε αυτή την περίπτωση ζητούμε την άμεση λύση στο πρόβλημα μας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να αξιώσουμε επιτέλους αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υποβαλλόμαστε και την ταλαιπωρία μας ως δημότες.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω την παρούσα προς ους απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας άμα αυτήν αυτολεξεί στην έκθεση επίδοσης.

Οι εξωδίκως καλούντες
lesvospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση