GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία ΕΕ-Κίνας: Κέρδη και για τις δύο πλευρές…

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) και από 44 ευρωπαϊκά κόμματα συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα (22-23...

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) και από 44 ευρωπαϊκά κόμματα συναντήθηκαν αυτήν την εβδομάδα (22-23 Απριλίου) στην πόλη...
Σουτζού της Νοτιοανατολικής Κίνας προκειμένου να προωθήσουν τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας σε νέα πεδία συνεργασίας εν μέσω μιας περιόδου οικονομικής μεταμόρφωσης και για τις δύο πλευρές.

Επρόκειτο για το 4ο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου Πολιτικών Κομμάτων Κίνας-Ευρώπης με τίτλο «Προωθώντας την Αμοιβαία Επωφελή Συνεργασία και τις Καινοτομίες στις σχέσεις Κίνας-Ευρώπης».

Όπως σημειώνεται στην EurActive, πολιτικοί και εμπειρογνώμονες κατά τη διάρκεια της συνάντησης έκαναν σαφές ότι ΕΕ και Κίνα χρειάζονται η μία την άλλη πιο πολύ από ποτέ, ενώ προέβλεψαν ότι έρχεται μια χρυσή εποχή για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Συγκεκριμένα ο Chen Fengxiang, υφυπουργός του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του CPC δήλωσε στην τελετή λήξης του φόρουμ ότι «Και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μια κρίσιμη περίοδο της οικονομικής τους ανάπτυξης. Χρειάζονται πιο πολύ από ποτέ η μια την άλλη και οι συνθήκες είναι καλύτερες από ποτέ για τη στενή τους συνεργασία», τονίζοντας ότι η συνεργασία τους είναι ένα παιχνίδι που έχει δύο νικητές.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα οικονομικού και εμπορικού περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών της νέας κινεζικής ηγεσίας να υιοθετήσει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα, καθώς και της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους που έχει πλήξει τα κράτη της. Να σημειωθεί ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, ενώ η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, ο νέος ηγέτης της Κίνας, Xi Jinping, θα φέρει ειρήνη και περισσότερες ευκαιρίες για τους Κινέζους μέσω του οράματος της «εθνικής αναζωογόνησης». Επίσης, ευκαιρίες θα δημιουργηθούν και για τον υπόλοιπο κόσμο ο οποίος «τώρα ξέρει ότι η Κίνα θα εισάγει $10 τρις σε αγαθά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Κινέζοι αξιωματούχοι οι οποίοι έκαναν λόγο για μια επικείμενη αλλαγή στον κινεζικό πληθυσμό ο οποίος προβλέπεται ότι θα αυξηθεί από 230 εκατ. σε 630 εκατ. Η μεσαία τάξη θα αγοράζει αγαθά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε αντίθεση με τα φθηνά πράγματα που προτιμούσαν οι προηγούμενες γενιές. Ως εκ τούτου, η συνεργασία Κίνας-Ευρώπης θα εισέλθει σε μια εποχή υψηλής ποιότητας.

Τα κόμματα που συμμετείχαν στο φόρουμ κάλυπταν όλο το πολιτικό φάσμα από τους φιλελεύθερους μέχρι τους συντηρητικούς εκπροσωπώντας διάφορες ιδεολογίες και πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές.

Όπως αναφέρεται στην EurActive, μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας François Hollande , που είναι ο πρώτος ηγέτης που επισκέπτεται την Κίνα μετά την ανάληψη της εξουσίας από την νέα κινεζική ηγεσία, σειρά έχει η επίσημη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις 15-19 Μαΐου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από κλιμάκιο επιχειρηματιών. Στόχος του ταξιδιού αυτού θα είναι η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και γενικότερα η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας. Ένα από τα ζητήματα που θα θίξει ο κ. Σαμαράς θα είναι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των μεγάλων λιμανιών της χώρας, εκμεταλλευόμενος το αυξημένο ενδιαφέρον μεγάλων ασιατικών επιχειρηματικών ομίλων για τη μεταφορά των προϊόντων τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Greek Finance Forum

1 σχόλιο

  1. Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC).. καλά θέλουν να κάνουν την Ε.Ε κουμουνιστή τύπου ΚΙΝΑΣ !!!!!

    ΣΤΟ 1.2 ΔΙΣ ανθρώπων να δουλειών να τα τρώνε 10 εκατομμύρια ; αυτό είναι το πρότυπο τους !!! κοίτα να δεις που φτάσαμε!!!αναστηστε ρε να και τον Τσαουσεσκου ρε...

    Άλλο ο ιδέα του κουμμουνισμου...ΚΑΙ ΆΛΛΟ η πράξη ΟΤΑΝ έχουν εξουσία ... ένας αληθινός μεγάλος κουμουνιστής ο ΤΣΕ τους έφτυσε και έφυγε .... γιατί η κόκκινη δικτατορία δεν έχει απέχει πολύ από την ΜΑΎΡΗ , ΘΥΜΆΣΤΕ ΤΑ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΆΣΙΝΑ ΚΑΦΕΝΕΊΑ !!!! ΑΝ ΜΠΡΆΒΟ ..ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ κυκλοφωρουσαν με κάρτα κόμματος ...εε κύριε Απόστολε Κακλαμάνη που είσαι 100 χρόνια ΜΕΣΑ στην Βουλής και δεν ήξερες ΤΙΠΟΤΑ ..ΑΝΤΕ ΑΝΤΕΕΕΕΕΕΕ..

    Μπούντζουκας Τηλέμαχος..



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση