GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άλλη άποψη στην "κρίση" Κορέας-ΗΠΑ...

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας http://www.nikosklitsikas.gr/ Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας! Οι πολλαπλές σ...

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας!
Οι πολλαπλές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και σε συνεργασία με τον στρατό της χώρας-προτεκτοράτο, στα τέλη του 2012 και αρχές του 2013, ξεπέρασαν κάθε όριο (υπάρχουν και λαοί, ηγέτες που θέτουν όρια).
Οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Κίτρινη Θάλασσα έχουν ξεπεράσει τη φρενίτιδα των ΗΠΑ και τις βάσεις που κατασκεύαζαν σε ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη, με στόχο την ΕΣΣΔ.
Οι καθημερινές παραβιάσεις των θαλάσσιων εθνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου εθνικού χώρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, δεν έχουν προηγούμενο ούτε με αυτές της Τουρκίας στο Αιγαίο (υπάρχουν και όρια παραβιάσεων για χώρες και ηγέτες).
Αν στα ανωτέρω προσθέσουμε την εξόντωση 2.800.000 Κορεατών από την...
κυβέρνηση του Χάρρυ Τρούμαν, μεταξύ 1950 και 1953 (σ’ αυτή την εθνοκάθαρση έβαψε με αίμα τα «χέρια» της και η Ελλάδα του μετεμφυλιακού κράτους της δεξιάς, του «δόγματος Τρούμαν» και του «στρατηγέ ιδού ο στρατός σου» χωρίς ποτέ να γίνει μια αυτοκριτική), ώστε να τρομοκρατηθούν η Σοβιετική Ένωση κι η Κίνα και ν’ αποτραπεί η σοσιαλιστική πορεία της Κορέας στοχεύοντας να την κατευθύνουν στην «αγκαλιά» του Τόκιο.
Εκατομμύρια δολάρια έχουν ξοδευτεί για να πειστεί η διεθνής κοινή γνώμη για την «κακή Βόρεια Κορέα», όπως για το Ιράν, τη Συρία αλλά και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που αντιστέκονται στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, τους διεθνείς τοκογλύφους. Χρήματα που διοχετεύονται στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους –εσχάτως κυρίως στους επονομαζόμενους ροζ «αριστερούς» δημοσιογράφους που η γραφίδα τους κατευθύνεται από τα «ανθρώπινα δικαιώματα» made in USA.
Έτσι βλέπουμε στα κανάλια τις ειδήσεις των Κορεατών που τρώνε παιδιά και που αναπτύσσουν πυρηνικό οπλοστάσιο κι αποτελούν «παγκόσμια απειλή», αλλά ποτέ δεν βλέπουμε για το παράνομο -με τους δικούς τους κανόνες «διεθνούς δικαίου»-  πυρηνικό οπλοστάσιο του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος ή τη σφαγή παιδιών στην Παλαιστίνη.
Κανένα ΜΜΕ και κανένας δημοσιογράφος δεν μεταφέρει τις επίσημες ανακοινώσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, κι αν κάποιος τολμήσει να γράψει την αλήθεια χάνει τη δουλειά του.
Γιατί η διεθνής κοινή γνώμη δεν γνώρισε ποτέ τι συνέβη πριν από την σημερινή «κρίση» στην Κορέα;
Τι συνέβη;
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχηματισμοί αμερικάνικων B-52 που σταθμεύουν στην τεράστια στρατιωτική βάση του νησιού Γκουάμ (Νότια Κορέα), σε συνεργασία με σχηματισμούς F-22 που ξεκίνησαν από την αμερικάνικη στρατιωτική βάση Οκινάβα (Ιαπωνία), με πολεμικά αεροσκάφη από την αμερικάνικη στρατιωτική βάση Οζάν (Νότια Κορέα)  και βομβαρδιστικά B-2  εξοπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές που ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ κατευθύνθηκαν προκλητικά και παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, αλλά και τον θαλάσσιο χώρο της από τον αμερικάνικο στόλο.
Μια γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση με σχεδιασμό πυρηνικής επίθεσης εναντίον της μικρής, αλλά «ανυπάκουης» χώρας.
Απέναντι σ’ αυτή την απειλή και την παραβίαση όλων των άρθρων του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας απάντησε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο: «Δικαίωμα χρήσης όπλων σε περίπτωση επίθεσης ή εξωτερικής εισβολής σε μια χώρα».
Δηλαδή, αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις των αμερικανών και των χωρών-προτεκτοράτων τους, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας θα απαντήσει με κτύπημα στις αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις της περιοχής και μπορεί να το κάνει! Κι αυτό αναδιπλώνει τις ΗΠΑ, γιατί οι απώλειές τους θα είναι τεράστιες!
Στα δελτία ειδήσεων των καναλιών και στον τύπο τι βλέπουμε, ακούμε διαβάζουμε;
«Η Βόρεια Κορέα κήρυξε πόλεμο στις ΗΠΑ»! Ότι ακριβώς επιβάλουν οι προπαγανδιστές του ΝΑΤΟ στα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους!
Για ακόμη μια φορά ο Ομπάμα χρησιμοποιεί το όπλο του ψέματος και της προπαγάνδας. Ότι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας με την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, για την οποία σιωπούν τα ΜΜΕ και μάλιστα η συγκυβέρνηση Σαμαρά απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα, γεγονός που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δικαιολογείται με κήρυξη πολέμου.
Συμπέρασμα;
Υπάρχουν λαοί κι ηγέτες που μπορούν να λένε ΟΧΙ, όπως υπάρχουν κι αυτοί που λένε πάντα ΝΑΙ στ’ αφεντικά τους!
Όπως το περιγράφει ο Κ. Καβάφης στο ποίημα του «Che fece... il gran rifiuto»

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τό'χει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του..

5 σχόλια

  1. Γαμάτη εξήγηση που θάβει το κατεστημένο των αμερικανόδουλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λούλη πργματικά κοιμάσαι ύπνον βαθύ η Βόρειος Κορέα είναι μια κόλαση αλλά αφού νομίζεις ότι είναι παράδεισος τι να κάνουμε εμεις έτσι νομιζαν κάποτε κάποιοι που έδιναν σαν κορόιδα την ζωή τους εδώ στην Ελλάδα για την Σοβιετική Ένωση, θυμάμαι όταν ήμουνα μικρός τ0 60 πόσο στεναχωριώμουνα που ο Σοβιετικός Στρατός δεν είχε απελευθερώσει και την Ελλάδα και να γίνουμε χώρα της επαγγελίας όπως η Βουλγαρία και ρωτουσα τον μπαμπά μου γιατί; Ευτυχώς που ο καυμενος Στάλιν είχε συμφωνήσει με τον Τσώρτσιλ και έτσι περάσαμε καμιά 50χρόνια ωραία μέχρι τώρα να πάμε να φτάσουμε το επίπεδο της Βουλγαρίας.
    Η Βορειος Κορέα είναι τόσο ωραία που αν ανοιγε τα σύνορα της μέχρι και ο Πρωθυπουργός της θα έφευγε.
    Ο Καπιταλισμός είναι παράδεισος μπροστά στην κόλαση του Σοσιαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν πας μετανάστης στην αμερική ή τη γερμανία ρε ανώνυμε;
    Αφού τόσο σου αρ΄σει ο καπιταλισμός που προστατεύει την ιδιωτική περιουσία και τις καταθέσεις... όπως στην Κύπρο, Ελλάδα, πορτογαλία κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως ενα απο τα πιο γελοια αρθρα που ειχα την ατυχια να προσπαθησω να διαβασω (γιατι φυσικα δε το τελειωσα).Ενας αρθρογραφος που δεν ξερει που του πανε τα τεσσερα, χωρις καμια πηγη φυσικα οπως ειναι συνηθισμενο στην ελληνικη μπλογκοσφαιρα και ενα αρθρο λαθος 99.99%. Και ενταξει το ΝΑΤΟ και η Αμερικη δεν μας νοιαζουν,αλλα να προσβαλεις τοσο κοσμο που πεθανε στα στρατοπεδα και να προσβαλεις και τοσο κοσμο που πεθανε προσπαθωντας να ξεφυγει απο εκει περα...ε ειναι πολυ βαρυ!Αφου λοιπον η Βορειος Κορεα ειναι παραδεισος...αντε καλο ταξιδι και τα φιλια μου στον Μεγαλο Ηγετη!Δημοσιογραφισκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ότι η κόλαση του καπιταλισμού είναι χειρότερη, για πολλούς που παραπλανήθηκαν από τις σειρήνες του.

    For years, the South Korean government has been opening its arms to defectors from the North — some 25,000 North Korean defectors are known of in South Korea, having made a journey that is not just arduous but potentially deadly.

    But there's a worrying figure likely to cause some embarrassment to Seoul. Of those 25,000, around 800 are currently unaccounted for, Chung Min-uck of the Korea Times reports. These 800 are largely believed to have fled to China and Southeast Asian countries, eventually planning to return home. Some may have already succeeded — in one notable case this year, a man stole a boat and returned to the North for the fourth time.

    Why would someone who has escaped from a country like North Korea wish to return? Some answers may be found in an interview with a 64-year-old former defector named Choi that recently appeared in the North Korean press. According to a summary of the interview in the Korea Times, Choi reportedly said that she was treated as a “subhuman” and South Korean society was “cold-blooded” and lacking in human affection.

    Of course, it's wise to take anything published in the North Korean press with a grain of salt, but South Korea has confirmed that Choi exists and was a North Korean defector. Worse still, she's just one of 13 "double defectors" who have been interviewed on North Korean television — a powerful message for any North Korean citizens thinking of escaping.

    The plight of North Korean refugees in the South has been documented before, and it certainly doesn't sound like an easy life. Last year Gianluca Spezza wrote about the issue for NK News, pointing out that many North Koreans aren't able to adapt to life socially (their accents often mark them out and they struggle with a faster pace of life) and financially (many North Korean defectors end up unemployed in the South, lacking employable skills).



    Read more: http://www.businessinsider.com/why-north-korean-defectors-keep-returning-home-2013-12#ixzz2qRGG4HFi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση