GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κραχ κινδυνεύουν χιλιάδες συντάξεις

Τον ύπνο τους έχουν χάσει σχετικά με τις πληρωμές συντάξεων τους επόμενους μήνες, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου διμήν...

Τον ύπνο τους έχουν χάσει σχετικά με τις πληρωμές συντάξεων τους επόμενους μήνες, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου διμήνου τα δύο μεγαλύτερα ταμεία της χώρας βρίσκονται...στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το ΙΚΑ σημείωσε πτώση που ξεπερνά το 15% σε σχέση με το 2012, ενώ σε σύγκριση με το 2011 τα έσοδα του ιδρύματος δίνουν την εικόνα κραχ, καθώς έχουν μειωθεί κατά 41%.

Ανάλογη αν όχι και χειρότερη είναι η κατάσταση στον ΟΑΕΕ, με τα έσοδα του πρώτου διμήνου του 2013 να είναι μειωμένα κατά 2,88%, στα 236 εκατ. ευρώ, από 243 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο δίμηνο του 2012. Σε σχέση δε με το αντίστοιχο δίμηνο του 2011, η μείωση των εσόδων στον ΟΑΕΕ είναι της τάξης του 38,85% φέτος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα στοιχεία προέρχονται από τους επίσημους πίνακες που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα και θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη συνάντηση που πρόκειται να έχει η ηγεσία του υπουργείου με τους δανειστές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στα μειωμένα έσοδα του ΙΚΑ έρχεται να προστεθεί και ένα «κρυφό ληξιπρόθεσμο χρέος» που δεν είναι άλλο από την καταβολή των περίπου 150.000 καθυστερούμενων συντάξεων σε ασφαλισμένους που περιμένουν πάνω από 12 μήνες για να βγει η απόφαση συνταξιοδότησης.

Την ίδια στιγμή είναι στον αέρα έσοδα 600 εκατ. ευρώ από την εισφορά στο τζίρο των επιχειρήσεων και άλλα 607 εκατ. ευρώ που έχουν υπολογιστεί από τις υψηλότερες ασφαλιστικές κρατήσεις που θα επιβάλλονται σε μισθούς άνω των 2.355 ευρώ.

Τα 600 εκατ. ευρώ προορίζονταν για τον ΟΑΕΕ από την εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων που ψηφίστηκε το 2011 αλλά δεν εφαρμόστηκε. dealnews.gr

4 σχόλια

  1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕΝΑ "ΚΡΑΧ" ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΣΩ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ Μ ΕΝΑ ΝΟΜΟ "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΘΑ ΦΥΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΘΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ ΤΩΝ "ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥΣ" ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΗ ΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΟΛΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

    ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΑΠΟΓΡΑΦΗ
    ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΜΚΑ ΚΑΙ

    ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ
    ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΤΑΤΣΙΚΙΣΤΑΝ
    ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΚΕΘΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ,ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.... ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΊΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ...ΜΑΚΑΡΙΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση