Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Παραμονή στο ευρώ σημαίνει χρεοκοπία της χώρας

Share it:

Γράφει ο Παντελής Νικολαϊδης

Από τη στιγμή που η Κύπρος παραμένει στο ευρώ αυτό σημαίνει ότι λόγω του ότι δεν ασκεί η ίδια τη νομισματική της πολιτική δεν μπορεί να βρει τις αναγκαίες ποσότητες χρημάτων για να λειτουργήσει ως κράτος. Έτσι στην προσπάθεια της να καλύψει τις ανάγκες της όλο και περισσότερο θα προσφεύγει στον εξωτερικό δανεισμό μιας δεν της επιτρέπεται τόσο η παραγωγή δικού της νομίσματος όσο και η ανάπτυξη της παραγωγικότητας της. Έτσι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία και στην καταστροφή.

Επομένως πέρα από τους δογματισμούς και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της η παρούσας Κυβέρνησης πρέπει να προετοιμαστεί στο σενάριο εξόδου από το ευρώ το οποίο εξάλλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο τέλος του εξαμήνου όπου είναι αναγκασμένη να άρει τους τραπεζικούς περιορισμούς οι οποίοι υπάρχουν τώρα.
Η μεγάλη ληστεία και απάτη. Η τρόικα μας δίδει 1 και μας χρεώνει 3

Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα με τον τάχατε «χαμηλότοκο δανεισμό» που μας παρέχεται από το ΔΝΤ και την τρόικα είναι μια μεγάλη απάτη και ληστεία. Στο συνολικό ποσό που θα παράσχει η τρόικα στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκδίδεται ως εγγύηση ισόποσο ποσό σε κρατικά ομόλογα αλλά το 3-πλάσιο.

Δηλαδή για τα 10 δις τα οποία θα δώσει η τρόικα στην Κυπριακή Δημοκρατία θα δοθούν στην τρόικα ομόλογα του Κυπριακού κράτους αξίας 30 δις και όχι 10 ως αντασφάλειας. Αυτό γίνεται διότι το υποβαθμισμένο Κυπριακό ομόλογο διαπραγματεύεται στην δευτερογενή αγορά περίπου στο 30 % της αξίας του. Στη συνέχεια το ΔΝΤ που στην ουσία είναι ταμείο το οποίο έπαυσε από καιρού να έχει λεφτά θα πωλήσει λόγω των μηχανισμών που διαθέτει τα Κυπριακά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά για να αντλήσει τα λεφτά τα οποία θα μας δανείσει στην συνέχεια.

Επομένως ο Αβέρωφ που λέει «πέστε μας πως θα βρούμε τα 30 δις για να τα δώσουμε στην τρόικα για να φύγει» έχει απόλυτο δίκαιο από την μια αλλά από την άλλη εξαπατά τον Κυπριακό λαό αποκρύβοντας του ότι μας δανείζουν 1 και μας χρεώνουν 3.

Το πιο πάνω γεγονός αποτελεί την μεγάλη απάτη η οποία διαπράττεται αυτή στη στιγμή εις βάρος του Κυπριακού λαού με τη συνενοχή των Κυβερνώντων και όλων των λοιπών εμπλεκομένων.
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...