GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάθεση του μνημονίου στη Βουλή ζητά ο Γ. Ομήρου

Το μνημόνιο όπως και η δανειακή σύμβαση πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή για σκοπούς συζήτησης και κύρωσης, δήλωσε σήμερα στην Πάφο ο Πρ...

Το μνημόνιο όπως και η δανειακή σύμβαση πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή για σκοπούς συζήτησης και κύρωσης, δήλωσε σήμερα στην Πάφο ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Είναι αδιανόητο, είπε ο κ. Ομήρου, η Βουλή των Αντιπροσώπων, το κατεξοχήν όργανο έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, να μην έχει ρόλο σε αυτή την διαδικασία που σχετίζεται με το οικονομικό παρόν και το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόνοια στο Σύνταγμα ότι οικονομικού χαρακτήρα συμφωνίες συνομολογούνται από το Υπουργικό Συμβούλιο, στην προκειμένη περίπτωση, δεν πρόκειται για αποκλειστικά οικονομική συμφωνία, αλλά πρόκειται για μια συμφωνία, όπως είπε, «που άπτεται θεμάτων εθνικής και κρατικής κυριαρχίας, η οποία προβλέπει εκποίηση ακινήτου ιδιοκτησίας του κράτους, εκποίηση οργανισμών δημοσίου δικαίου, ενώ ουσιαστικά τίθενται όροι και προϋποθέσεις αναφορικά με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Ως εκ τούτου, συνέχισε, θεωρούμε απαραίτητο αυτή η δανειακή σύμβαση όπως και το μνημόνιο που προηγείται να κατατεθούν στην Βουλή για να τοποθετηθούν όλα τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι βουλευτές αναφορικά με τις πρόνοιες και του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Ομήρου δήλωσε στη συνέχεια ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός πως δεν υπάρχει πρόνοια εντός του μνημονίου η οποία να προβλέπει την αποδέσμευση της χώρας, από το μηχανισμό στήριξης και από τους υπόλοιπους όρους του μνημονίου σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη να αποπληρώσει τις οποιεσδήποτε οικονομικές υποχρεώσεις έχει αναλάβει, προκειμένου να ανακτήσει την κυριαρχία της, διότι όπως είπε, περί αυτού πρόκειται.

Πρόκειται περί δεσμεύσεων, συνέχισε, «που αφορούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», όπως επίσης και πρόνοια πρόσθεσε, «η οποία να μην επιτρέπει στους δανειστές να εκχωρήσουν την κυριότητα του δανείου σε τρίτους», γιατί πρόσθεσε, είναι προφανείς οι κίνδυνοι που προκύπτουν από μία τέτοια δυνατότητα εκχώρησης της κυριότητας του δανείου.

sigmalive.com

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση