GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται και νέο "λουκέτο" στην Ελευθεροτυπία;

Έντονος είναι ο προβληματισμός στη Μίνωος καθώς το επιχειρηματικό σχέδιο της επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας δεν ικανοποιείται με...

Έντονος είναι ο προβληματισμός στη Μίνωος καθώς το επιχειρηματικό σχέδιο της επανέκδοσης της Ελευθεροτυπίας δεν ικανοποιείται με αποτέλεσμα το εγχείρημα να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να μην υλοποιηθεί ποτέ η επαναφορά της έκδοσης στην Χ.Κ. Τεγόπουλος. Έτσι πλέον είναι μονόδρομος η διακοπή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου και η διατήρηση μόνο του Κυριακάτικου. Η απόφαση όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές είναι ήδη ειλημμένη και θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Άλλωστε, οι κυκλοφοριακές επιδόσεις της εφημερίδας, δεν είναι τέτοιες, που να αφήνουν έστω και ελάχιστα περιθώρια για την συνέχιση της κυκλοφορίας του φύλλου.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Παράλληλα με την κυκλοφορία της Κυριακάτικης έκδοσης έμφαση θα δοθεί στην ιστοσελίδα enet.gr η οποία έχει ικανοποιητική πορεία και το κόστος λειτουργίας της είναι λελογισμένο. Βεβαίως η αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της Ελευθεροτυπίας αναμένεται να μεταφραστεί και σε περικοπές προσωπικού το οποίο ξεπερνά τα 100 άτομα. Κάτι που είναι άγνωστο πόσο θα επηρεάσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας η οποία τροφοδοτείται και από την εφημερίδα και από τους συντάκτες οι οποίοι καθημερινά συμβάλλουν στην κάλυψη της ειδησεογραφίας στο enet.gr. Σημειώνεται ότι και στην ιστοσελίδα παρατηρούνται δυσλειτουργίες καθώς δεν έχει προχωρήσει το πλάνο ανάπτυξής της όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Στο μεταξύ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι τράπεζες έχουν διαμηνύσει στον Χάρη Οικονομόπουλο ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα που προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο και συγκεκριμένα στην εξαγορά του κτιρίου της Μίνωος και το sale and leaseback των εγκαταστάσεων στο Κορωπί αν η πορεία της εφημερίδας δεν διαφοροποιηθεί καθώς τα μεγέθη της δεν την καθιστούν βιώσιμη. Έτσι η διακοπή του ημερήσιου φύλλου φαίνεται να αποτελεί το τελευταίο χαρτί του Χάρη Οικονομόπουλου και της Μάνιας Τεγοπούλου για την αναστροφή της αρνητική πορείας.
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Χάρης Οικονομόπουλος από την πλευρά του έχει έλθει σε επαφή με τράπεζες (Πειραιώς – Alpha) αναζητώντας τρόπους πρόσθετης χρηματοδότησης αλλά μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι σχεδόν μηδενική ενώ προβληματισμός υπάρχει και από την πορεία των διαφημιστικών εσόδων παρά τις κινήσεις που έχουν γίνει. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαία τα «σημειώματα» της Μάνιας Τεγοπούλου τις τελευταίες ημέρες και ειδικά προς την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και συγκεκριμένα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλωστε ανάλογη τακτική είχε ακολουθήσει και λίγους μήνες πριν η Ελευθεροτυπία οδηγηθεί σε αναστολή έκδοσης. Επιπλέον επιθετική διάθεση εμφανίζει και ο Χάρης Οικονομόπουλος διερωτώμενος για το πώς τα … καταφέρνουν άλλα εκδοτικά εγχειρήματα ενώ φαίνεται να έχει επιχειρήσει να ρίξει γέφυρες σε επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση χωρίς ωστόσο να υπάρχει και εκεί αποτέλεσμα. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν δείχνει να εμπιστεύεται τον γνωστό δικηγόρο που εσχάτως, άρχισε να αναπτύσσει δράση και στον εκδοτικό χώρο. Πρόβλημα για την πλευρά Οικονομόπουλου είναι η αντοχή της εφημερίδας των Συντακτών για την οποία είχε εκτιμήσει πως θα κατέρρεε κυκλοφοριακά με την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας, πράγμα που δεν συνέβη ενώ στη Μίνωος υπάρχει εκνευρισμός για τη σχέση της Εφημερίδας των Συντακτών με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση